Olomouc: Doprava a parkování ve městě - radnice řeší budoucnost se zástupci městských částí i občany

18.04.2019 15:54

Jak dál s dopravou v Olomouci? Jak řešit parkování ve městě? O těchto aktuálních a složitých tématech diskutovali 10. dubna na speciálním semináři zástupci všech komisí městských částí s představiteli města a magistrátu. Seminář byl součástí projektu Spokojená Olomouc, který naplňuje Plán udržitelné městské mobility Olomouc, tedy strategický dokument v oblasti dopravy.

Olomouc: Doprava a parkování ve městě - radnice řeší budoucnost se zástupci městských částí i občany
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Plán udržitelné mobility stanovuje prostřednictvím jednotlivých opatření podporu udržitelných forem dopravy až do roku 2030. Cílem tohoto dokumentu je zlepšit dopravu a život v Olomouci. Pomocí širokého zapojení obyvatel a odborníků pomáhá vytvořit dlouhodobý plán pro všechny druhy dopravních prostředků, zvýšení bezpečnosti dopravy, zlepšení veřejného prostoru i životního prostředí.

Dále byli účastníci seznámeni s připravovanou novou parkovací politikou města, protože v současné době nemá město zpracovaný ucelený materiál, který by tuto problematiku koncepčně řešil jako celek. V současné době odbor strategie řízení zpracovává vstupní analýzu všech dostupných dokumentů. „V brzké budoucnosti se uskuteční sběr podnětů od zainteresovaných subjektů i veřejnosti, protože každou část Olomouce trápí odlišné problémy s parkováním,“ uvedl náměstek primátora Martin Major, který má právě oblast dopravy na starosti. „Jiné je to v centru města, jiné na sídlištích a zcela jiné problémy trápí okrajové částí.“

Právě v této souvislosti byli přítomní zástupci KMČ vyzvání, aby do 30. 6. 2019 zaslali odboru strategie řízení své problémy, které v souvislosti s parkování musí každodenně řešit. „Tímto se obracíme i na Olomoučany, aby se aktivně zapojili do sběru podnětů a své požadavky sdělili zástupcům KMČ, kteří nám je posléze hromadně předají,“ řekl v této souvislosti primátor města Miroslav Žbánek. „Pouze tehdy, když sami obyvatelé jednotlivých částí města sdělí své náměty a problémy, mohou být jejich požadavky v připravované parkovací politice zohledněny,“ dodal primátor.

Projekt Spokojená Olomouc je podpořen ze Státního fondu životního prostředí a zaměřen na zvýšení povědomí veřejnosti o problematice čisté mobility ve městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…