Olomouc: K cestování po kraji bude stačit průkaz studenta

23.08.2016 10:49

Žáci a studenti budou moci od nového školního roku jezdit vlaky, autobusy a tramvajemi v Olomouckém kraji na svůj mezinárodní průkaz ISIC. Novinku v integrovaném dopravním systému Olomouckého kraje zavádí krajský koordinátor dopravy ve spolupráci se společností GTS Alive. ISIC je zkratkou mezinárodního průkazu studenta.

Olomouc: K cestování po kraji bude stačit průkaz studenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Olomoucký kraj se stane prvním regionem v České republice, který studentům cestování tímto způsobem zjednoduší. Průkaz ISIC bude možné použít v osobních a spěšných vlacích, autobusech a městské hromadné dopravě. Studenti jím budou moci nahradit papírový žákovský průkaz, který jim musela potvrzovat škola.

Platný průkaz ISIC bude možné tímto způsobem využít už od 1. září. Žák s ním přijde na kontaktní místo dopravce (ZDE), nahlásí trasu jízdy (domov – škola), na průkazu se tato trasa vyznačí a bude moci svůj ISIC používat k nákupu jízdného dle běžného žákovského tarifu. Podrobný návod jak postupovat při vystavení ISIC jako žákovského průkazu k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…