Olomouc: Krytý bazén je mimo provoz, vítr mu poškodil střechu

06.02.2020 15:03

Silný vítr ve středu 5. února poškodil krytinu střechy Plaveckého stadionu v Olomouci. Krytý bazén a sauna jsou proto uzavřené, dětské Aquacentrum Delfínek zůstává v provozu. Bazén by měl být veřejnosti znovu otevřen po provizorní opravě střechy nejpozději v pondělí.

Olomouc: Krytý bazén je mimo provoz, vítr mu poškodil střechu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

K utržení krytiny na severní, návětrné straně střechy došlo ve středu v odpoledních hodinách vlivem silných poryvů větru. Uvolněnou krytinu následně zajistili profesionální hasiči. Nyní už probíhá prozatímní oprava a upevnění krytiny, současně se připravuje celková oprava střechy, kterou už vloni poškodilo krupobití.

Ve čtvrtek 6. února dopoledne na místě proběhla schůzka za účasti zástupců společnosti Olterm, radnice a stavebních techniků. „Ověřili jsme stav střechy, situace je momentálně pod kontrolou. Provozovatel ji řeší tak, aby mohl být co nejdříve obnoven provoz a současně samozřejmě zajištěna bezpečnost návštěvníků,“ uvedl náměstek primátora Matouš Pelikán.

Podle dnešní dohody bude plavecký stadion uzavřený pravděpodobně do konce tohoto týdne. Pro aktuální informace o obnovení provozu sledujte webovou stránku ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…