Olomouc: Město rozdává roušky sociálně slabým a připravuje respirátory pro seniory

02.03.2021 12:03

Skoro tisíc balení po padesáti kusech zdravotních roušek včera rozvezli pracovníci odboru sociálních věcí obyvatelům ubytoven v Olomouci. Zdravotní roušky město obdrželo z potravinové banky, jíž je jako provozovatel sociálních služeb partnerem. Významnou pomoc teď město připravuje pro seniory.

Olomouc: Město rozdává roušky sociálně slabým a připravuje respirátory pro seniory
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Až deset tisíc respirátorů FFP2 chceme poskytnout nejohroženějším skupinám seniorů, kteří žijí v některém ze čtrnácti městských domů pro seniory,“ uvedl primátor Mirek Žbánek po jednání Krizového štábu Olomouc v pondělí dopoledne. Jedná se o zhruba 750 osob, takže na každého vyjde osm respirátorů. „Distribuce se odehraje během tohoto týdne,“ upřesnil primátor.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

„Jsme také v kontaktu s předsedy klubů seniorů, kteří monitorují situaci ve svém okolí. Pokud se na nás obrátí, že i někteří další senioři mají problém zajistit si respirátory, určitě jim pomůžeme a respirátory zajistíme,“ doplnil Martin Major, náměstek, který má na starosti ochranu obyvatel.

Olomoucký krizový štáb jednal také o situaci ve školství, přičemž pověřenými zařízeními pro děti rodičů z první linie je ZŠ Stupkova a Mateřská škola Jílová. V pověřené základní škole je momentálně ve výuce 33 dětí, v mateřské škole asi jedenáct malých žáčků.

Zabýval se analýzou a praktickými dopady vládních nařízení na fungování města a život v něm, a vyslechl informace o průběhu šíření epidemie od zástupce Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje. Epidemiolog z KHS potvrdil dřívější předpoklady, že počet nakažených osob roste velmi rychle a že pravděpodobně nadpoloviční většinu už tvoří případy tzv. britské mutace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…