Olomouc: Městský kamerový systém dohlíží i na nový úsek tramvajové trati

09.12.2022 19:31 | Tisková zpráva

Rozšířený a doplněný o další kamerové body, které střeží bezpečnost, je kamerový systém městské policie. V Olomouci už slouží pětadvacet let a jeho hlavním cílem je zvýšení bezpečnosti lidí na exponovaných místech.

Olomouc: Městský kamerový systém dohlíží i na nový úsek tramvajové trati
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„V letošním roce se nám podařilo celý systém rozšířit o dva nové kamerové body a to v městské části Nové Sady. Konkrétně se jedná o dvě křižovatky v ulicích Rooseveltova a Schweitzerova, kudy vede nový úsek tramvajové tratě,“ uvedl ředitel olomouckých strážníků Pavel Skalický.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Kromě toho letos městská police doplnila i pět stávajících kamerových bodů o pohledové kamery, a to na Náměstí Hrdinů, u hřbitova v Neředíně, v ulici 8. května, na Dolním náměstí, poblíž Masných krámů, a v ulici Ladova. „Součástí projektu bylo také pořízení dvaadvaceti kusů mobilních kamer, které budou použity pro operativní monitorování lokalit se zvýšenými projevy vandalských projevů, sprejerství, znečišťování veřejného prostranství či zakládání nepovolených skládek,“ doplnil Skalický.

Celý projekt rozšíření dohlížecího kamerového systému se podařilo uskutečnit v rámci dotačního programu prevence kriminality, a to za finanční podpory města a Ministerstva vnitra ČR. Celkové náklady projektu dosáhly výše přes jeden a půl milionu korun.

Městský kamerový dohlížecí systém slouží obyvatelům od roku 1997 jako jedno z opatření prevence kriminality. „Kamery jsou instalovány na místech s vysokou mírou zejména pouliční kriminality s cílem přispět ke snížení této kriminality a odradit případné pachatele od protiprávní činnosti,“ doplňuje mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…