Olomouc: Pálení čarodějnic a táborák se špekáčky zažily i matky a děti z azylového domu

03.05.2022 18:18 | Tisková zpráva

V předstihu, už ve středu 27. dubna, se odehrálo v Domově pro ženy a matky s dětmi v Holečkově ulici tradiční pálení čarodějnic. Zábavného odpoledne pro děti, plného her, soutěží a tanců se letos poprvé účastnily i maminky s dětmi z Ukrajiny. Azylový dům totiž už od začátku března poskytuje zázemí desítkám uprchlíků před válkou.

Olomouc: Pálení čarodějnic a táborák se špekáčky zažily i matky a děti z azylového domu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Všem zúčastněným se čarodějnické odpoledne líbilo a zvláště závěrečné opékání špekáčků,“ uvedla vedoucí azylového domu Marie Zavadilová. Program a aktivity zajišťovali již tradičně sami pracovníci domova, který sídlí v Holečkově ulici 7. Zapojil se ale i další subjekt, konkrétně potravinová banka. „Zvláštní poděkování patří Potravinové bance Olomouc za poskytnutí potravin a nápojů, které jsme použili na sladký balíček pro děti a na drobné občerstvení pro všechny zúčastněné,“ dodala Marie Zavadilová.

Krásné počasí přispělo k úspěchu tradiční akce, která tentokrát přispěla i ke sblížení klientek azylového domu a maminek, žen a dětí z Ukrajiny, které nalezly dočasné útočiště v tomto zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…