Olomouc: Problematika lidí bez domova

30.08.2013 12:45

Aktuální problémy v lokalitách Wurmovy ulice a Biskupského náměstí, které jsou zatíženy přítomností lidí bez domova, řešili radní na svém jednání. Reagovali tak na nárůst počtu lidí na ulicích během prázdninových měsíců.

Olomouc: Problematika lidí bez domova
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Podrobně proto projednali zprávu, která analyzuje poskytování sociálních služeb bezdomovcům a zabývali se souvislostmi, jež vyplývají z působení nízkoprahového denního centra Charity Olomouc v této části centra města. Zároveň nastínili problematiku vytipování a zmapování vhodných lokalit i objektů, kde by mohlo nízkoprahové denní centrum působit.

Podle zprávy je lokalita Biskupského náměstí typická žebráním klientů, kteří využívají služeb charity ve Wurmově ulici. Z hlediska věkové struktury jsou nejpočetnější zejména dvě skupiny, a to osoby ve věku 45 – 55 let a mladí lidé do 25 let. Problémy s přítomností bezdomovců spočívají zejména ve znečišťování veřejného prostranství, jsou spojeny s agresivitou a drobnými potyčkami, což potvrzují statistiky městské policie i Policie ČR. V této souvislosti však zejména městští strážníci poukazují na ztíženou možnost dlouhodobě a efektivně problémy související zejména s narušováním veřejného pořádku řešit.

Vedení města se již téměř rok snaží najít vhodný objekt pro poskytování služby lidem bez domova. Pracovníci odboru sociálních věcí proto nyní ve spolupráci s majetkoprávním odborem intenzivně prověřují, zda by některá z nemovitostí ve vlastnictví statutárního města byla vhodná k provozování služeb nízkoprahového denního centra pro lidi bez přístřeší. Stejně tak hodlají prověřit například i možnost využití některého z objektů, které postupně opouští armáda.

Radní v této souvislosti vzali na vědomí informaci ze zprávy, že jednoznačným krokem ke zlepšení situace v lokalitě kolem Wurmovy ulice se jeví přemístění zařízení Charity Olomouc do vhodnější lokality na území města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…