Olomouc: Proměnu zimního stadionu řešil primátor s premiérem

10.01.2019 15:14

Významné investice Olomouce byly tématem novoročního jednání na Úřadu vlády ČR. S nejdůležitějšími plány města, mezi které patří i proměna zimního stadionu, seznámil premiéra Andreje Babiše olomoucký primátora Mirek Žbánek.

Olomouc: Proměnu zimního stadionu řešil primátor s premiérem
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Řešili jsme možnosti spolupráce města a státu, respektive jeho věcně příslušných ministerstev. Premiérovi jsem představil témata, která by měla tato spolupráce pomoct řešit,“ uvedl po setkání s Andrejem Babišem primátor Žbánek.

Premiér se zajímal o plány na proměnu olomouckého zimního stadionu. Nad projektem výstavby haly řešili za účasti vládního zmocněnce pro sport Milana Hniličky také harmonogram přípravy projektu a možnosti financování. „V případě diskutované výstavby multifunkční haly jde o projekt, který přesahuje rámec města a na jeho financování se musí podílet i kraj a stát. Na tom jsme se shodli s premiérem,“ vysvětlil primátor. Premiér se zajímal i o to, kdy by mohla být realizace projektu zahájena.

Projekty, zahrnuté do Národního investičního plánu

Kromě zimního stadionu diskutoval primátor s premiérem i další projekty, zahrnuté do Národního investičního plánu. „Jedná se o projekty zejména v oblasti dopravy a odpadového hospodářství, které budou zároveň figurovat v připravovaném dlouhodobém investičním plánu města,“ objasnil Mirek Žbánek.

První novoroční jednání primátora na Úřadu vlády má být začátkem pravidelných setkávání. „Premiér se zajímá o dění v regionu a hodlá se s diskutovanými tématy seznámit i osobně při plánované návštěvě Olomouce,“ avizoval primátor Žbánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…