Olomouc: Punč s primátorem vynesl téměř 38 tisíc korun

13.12.2017 21:16

Pondělní charitativní prodej punče ve stánku Lions Clubu vynesl 37 960 korun. Není divu, že se jedná se o rekordní částku za poslední roky, když punč prodával samotný primátor Antonín Staněk.

Olomouc: Punč s primátorem vynesl téměř 38 tisíc korun
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

U stánku s punčem se objevili nejen jeho předchůdci Ivan Kosatík či Martin Tesařík, ale i arcibiskup Jan Graubner a další spousta Olomoučanů. „Taky k tomu máte i příspěvek z vlásenkárny,“ hlásila u stánku skupinka žen z Moravského divadla. Samotné příspěvky z celkové částky na projekt Lví očko, který hradí specializované oční vyšetření dětí v mateřských školách, přesáhl pět tisíc korun.

„Dobročinnost k vánočním svátkům patří. Jsem rád, že jsem se po roce opět mohl osobně připojit a že výtěžek je ještě vyšší než loni,“ řekl primátor Staněk, který přítomným uhradil prvních padesát punčů.

Prezident Lions Clubu Olomouc Zdeněk Svozil potvrdil, že projekt již zrak dětem skutečně zachránil. „Včasné vyšetření je důležité, proto jsem rád, že se letos opět jedná o nadprůměrnou tržbu,“ zhodnotil úspěch primátorského punče prezident Svozil. Letošní výtěžek je zhruba o tři tisíce korun vyšší.

Prodej punče ve stánku Lions Clubu v rámci olomouckých vánočních trhů má mnohaletou tradici, u jejíhož počátku stál první polistopadový primátor a tehdejší prezident Lions Clubu Milan Hořínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…