Olomouc: Rozloučení s prázdninami s hasiči a městskou policií

28.08.2018 10:48

Závěr prázdnin bude i letos na Horním náměstí patřit školákům. Tak jako každý rok i letos pro ně dobrovolní hasiči společně s městskou policií připravili na samotný závěr letních prázdnin akci plnou zábavy a atraktivních soutěží. Rozloučení s prázdninami se uskuteční na Horním náměstí v úterý 28. srpna od 13 hodin.

Olomouc: Rozloučení s prázdninami s hasiči a městskou policií
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Tradiční akce pro školáky zaplní náměstí soutěžemi, ukázkami techniky i aktivní koupelí v hasičské pěně. Smyslem je, aby se děti nejen pobavily, ale přiučily se i novým věcem zejména v oblasti bezpečnosti, prevence nebo zdravovědy,“ zve na Horní náměstí náměstek primátora Martin Major.

Ti, kteří zavítají na Horní náměstí v době od 13 do 17:30, si mohou prohlédnout jak historickou tak i současnou hasičskou techniku, vybavení městské policie nebo si vyzkoušet například leaserovou střelnici. „Návštěvníkům se přestaví zástupci všech jednotek sboru dobrovolných hasičů statutárního města Olomouce, kteří svou rychlost poměří v požárním útoku. Své dovednosti prověří nejen mužská družstva, ale mezi sebou se utká i několik sportovních družstev hasiček,“ doplňuje náměstek Major.Kromě soutěží bude na děti čekat skákací hrad, malování na obličej a na závěr tradiční hasičská pěna a koupel v ní.

Na akci zve statutární město Olomouc, Městská policie Olomouc a odbor ochrany magistrátu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…