Olomouc: Sobota aktivně - dopoledne pro seniory a rodiny či Běh pro Paměť národa

10.05.2019 13:13

Hry a soutěže pro seniory i děti a také běh, to vše bude na programu v sobotu 11. května. Sportovní dopoledne, které se odehraje ve Smetanových sadech, je součástí kampaně Týden pro rodinu. V dalších dnech ke sportovní sobotě přibude ještě prohlídka Klubu volnočasových aktivit Pešek a veletrh sociálních služeb v Galerii Moritz.

Olomouc: Sobota aktivně - dopoledne pro seniory a rodiny či Běh pro Paměť národa
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Sobotní sportovní dopoledne pro seniory i děti se bude odehrávat v okolí restaurace Fontána ve Smetanových sadech. „Připraveny jsou jak soutěže výlučně pro seniory, tak i pro smíšená družstva, v nichž se mohou do soutěží zapojit celé rodiny,“ uvedla náměstkyně primátora Eva Kolářová. Soutěžit budou tří až čtyřčlenná družstva, a to v disciplínách jako je hod na cíl, ball ball, střelba z laserové pistole a podobně. Pro soutěžící i běžce jsou připraveny ceny, které nezohledňují pořadí umístění, ale budou se losovat. Start soutěžení je naplánován na 10 hodin, losování cen na 13:30. Registrace soutěžících je možná i na místě v průběhu soutěží. Součástí akce je také Běh pro Paměť národa, do kterého se mohou všichni zapojit, ať již to bude některý z hlavních běhů, rodinný běh či dětský běh.

Další akce Týdne pro rodinu se odehrají ve středu a ve čtvrtek. Nejprve se ve středu 15. května otevřou dveře Klubu volnočasových aktivit Pešek na adrese Peškova 1 na Povelu. Prostory centra budou veřejnosti otevřeny od 9.30 do 17.30. Návštěvníci, pro které bude vstup zdarma, si budou moct přijít popovídat s Davidem Gernešem, ředitelem Moravského divadla Olomouc, o historii tohoto divadla, zajímavostech a historkách ze zákulisí. Připraven bude i kurz první pomoci a pro děti loutkové divadlo.

Čtvrtek 16. května bude patřit Veletrhu sociálních a souvisejících služeb „Baví nás pomáhat“, který pořádá Galerie Moritz ve spolupráci s městem Olomouc. Koná se od 10 do 18 hodin v obchodním centru Galerie Moritz, tř. 8. května 24. Na jednom místě se budou prezentovat na tři desítky organizací, které poskytují své služby seniorům, občanům se zdravotním postižením, rodinám s dětmi apod.

Záštitu nad akcí převzala náměstkyně primátora Eva Kolářová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…