Olomouc: Stavba tramvajové trati uzavře křižovatku u Billy

09.01.2022 10:44 | Tisková zpráva

Od pondělí 10. ledna bude v rámci výstavby tramvajové trati na Nové Sady uzavřena křižovatka ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova pro veškerý provoz mimo vozidel stavby. Tuto důležitou křižovatku uprostřed sídliště totiž čeká celková přestavba. Uzavírka má trvat do 15. května 2022.

Olomouc: Stavba tramvajové trati uzavře křižovatku u Billy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Při úplné uzavírce křižovatky bude dopravní obsluha ulice Jeremiášova probíhat ulicemi Jeremiášova, Janského a V Křovinách. Dopravní obsluha ulic Werichova a Rožňavská bude vedena od ulice Rooseveltova. Pro chodce zůstanou i v místě stavby zachovány spojovací trasy. Průjezd bude zajištěn i pro majitele garáží ve Schweitzerově ulici směrem k ulici Jižní.

V rámci přechodného dopravního značení byla stanovena objízdná trasa po silnici II/570 (ul. Jižní a Slavonínská), II/435 (ul. Střední Novosadská a Rooseveltova) a silnici I/35 ul. Velkomoravská.

mapa

Městská policie Olomouc bude v prvních několika dnech v této lokalitě na vybraných konkrétních místech provádět zvýšený dohled.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…