Olomouc: Ulici v Nedvězí proměnila rekonstrukce

02.10.2018 13:46

Obyvatelé olomoucké městské části Nedvězí si mohou odechnout od hluku stavebních strojů a začít využívat novou Rybniční ulici. Tu proměnila náročná téměř čtyřměsíční rekonstrukce. Výsledkem je nová komunikace, chodníky a infrastruktura.

Olomouc: Ulici v Nedvězí proměnila rekonstrukce
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Stavební práce se rozběhly letos v červnu v ulici Rybniční a také v navazující části komunikace, která míří do ulice Jilemnického. „V těchto dvou úsecích bylo opraveno téměř půl kilometru vozovky a nově postaveno tři sta metrů chodníků. Rekonstrukce přispěla ke zlepšení bezpečnosti provozu, ke snížení hluku i prašnosti a podařilo se vyřešit problém se zaplavováním komunikace dešťovou vodou,“ popsal investici náměstek primátora Filip Žáček. 

Důvodem pro rekonstrukci byl špatný technický stav vozovky, kterou místy tvořily i nezpevněné části. „Podařilo se tak naplnit slib, který jsme dali místním obyvatelům. Odteď mají  odpovídající a kultivovaný příjezd ke svým domům, které v této lokalitě nedávno postavili. Nová silnice a chodníky pomohou i rodičům dětí, kteří v  Rybniční ulici chodí do mateřské školy,“ vysvětlil první náměstek primátora Martin Major.

Původní povrch i konstrukci komunikace tak nyní nahradilo nové podloží a nová vozovka z asfaltobetonu. Podél komunikace v Rybniční ulici vyrostly komfortní chodníky a k lepší bezpečnosti provozu napomáhají zpomalovací prahy. Stavební práce v lokalitě zahrnovaly instalaci nového veřejného osvětlení i stavbu dešťové kanalizace, kdy opravami prošla dvě samostatná potrubní vedení, která patří k blízkému rybníku.

Rekonstrukce ulice Rybniční byla rozdělena na dílčí úseky. Jednotlivé dokončené etapy tak stavba postupně uváděla do předčasného užívání pro dopravní obsluhu. Celkové náklady rekonstrukce dosáhly částky 7 milionů korun. „Jsme rádi, že se povedlo zvelebit část Nedvězí, kde nedávno vznikly nové rodinné domy a vede tudy příjezd k mateřské školce,“ ocenila výsledek investice města předsedkyně Komise místní části Nedvězí Milena Černohouzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

19:27 Karlovy Vary: V lázeňských lesích se otevřou trasy pro sjezd na horských kolech

V sobotu 8. června bude zahájen provoz sjezdové trasy pro horská kola u Goethovy vyhlídky v Karlovýc…