Olomouc: Zábavná talkshow učí školáky správně třídit odpad

14.03.2024 13:33 | Tisková zpráva

Besedy s populárními osobnosti a odborníky na téma a třídění odpadů. Poutavou formou naučí olomoucké školáky, jak se chovat ekologicky a správě při třídění postupovat. Talkshow pořádá magistrát ve spolupráci se společností EKO-KOM pro žáky a učitele prvních stupňů základních škol.

Olomouc: Zábavná talkshow učí školáky správně třídit odpad
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Co je to odpadová pyramida? Jak správně třídit plasty, papír nebo nápojové kartony? Odpovědi na tyto a další otázky se olomoučtí školáci dozvědí prostřednictvím zábavných besed s populárními osobnostmi a odborníky. „Navazujeme na loňskou akci pro školáky ze šestých až devátých tříd a studenty nižších ročníků víceletých gymnázií, která se setkala s velkým úspěchem. Žáci a jejich učitelé se mohou opět těšit na vtipná videa, rozhovory s populárními herci či sportovci a celou řadu zajímavých informací o odpadové problematice,“ popsal náměstek olomouckého primátora Otakar Štěpán Bačák.

Bezmála čtyři tisíce školáků z prvních až pátých ročníků zavítá v dopoledních hodinách od středy 13. do pátku 15. března do sálu kina Metropol, kde se uskuteční „Kouzelná talkshow o odpadech“ – série hodinových besed. Učitelé na akci pro žáky obdrží i tematické propagační předměty a materiály k využití ve výuce.

Žáci se mohou těšit např. na oblíbeného herce Michala Nesvadbu, populární herečku olomouckého Divadla Tramtarie Barboru Šebestíkovou nebo juniorskou mistryni světa ve slalomu na divoké vodě Kláru Kneblovou. Akci organizuje odbor městské zeleně a odpadového hospodářství a odbor školství magistrátu ve spolupráci s Autorizovanou obalovou společností EKO-KOM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…