Olomouc: Začíná rekonstrukce ulice 8. května

13.03.2020 17:58

Od pondělního rána 16. března bude pro dopravu zcela uzavřena ulice 8. května. Průchod pro pěší zůstane zachován. Změní se i trasa náhradních autobusových spojů.

Olomouc: Začíná rekonstrukce ulice 8. května
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„V úseku od Galerie Moritz ke Koruně začne v pondělí první etapa rekonstrukce odstraňováním tramvajových kolejí, následovat bude archeologický průzkum a oprava kanalizace. Potrvá přibližně do července,“ uvedl investiční náměstek primátora Martin Major.

Od pondělka je vjezd povolen pouze zásobování, rezidentům a vozidlům stavby. A to jen v úseku náměstí Národních hrdinů – Galerie Moritz. Náhradní autobusová doprava s označením X bude jezdit na trase Náměstí Republiky – Hlavní nádraží a zpět. Tato linka nebude obsluhovat zastávky Palackého, U Sv. Mořice, U Bystřičky a Fibichova.

„Druhou etapu stavebních prací tvoří úsek od Galerie Moritz ke křižovatce na náměstí Národních hrdinů. Termín ukončení je stanoven na listopad tohoto roku,“ doplnil náměstek Major.

Rekonstrukce ulice 8. května zahrnuje kompletní uliční prostor včetně inženýrských sítí od křižovatky ulic Pekařská, Zámečnická a Opletalova, až po zaústění do náměstí Národních hrdinů. Jedná se o rekonstrukci všech povrchů vozovek, vjezdů, chodníků, tramvajové trati včetně trolejového vedení a veřejného osvětlení. Náklady činí necelých 75 milionů korun.

Ke stavební části rekonstrukce je magistrátem zřízena i informační služba na čísle 605 875 579.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…