Olomouc spouští program „aktivní město“ s příspěvky na sport a volný čas dětí

14.09.2021 13:54 | Tisková zpráva

Dítě do osmnácti let s trvalým bydlištěm v Olomouci. To je vše, co je potřeba k čerpání nových příspěvků na podporu sportu a aktivního trávení volného času dětí.

Olomouc spouští program „aktivní město“ s příspěvky na sport a volný čas dětí
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Statutární město Olomouc spouští nový program Aktivní město, ve kterém mohou občané Olomouce žádat o dvousetkorunové vouchery na každé ze svých dětí. Na projekt město vyčlenilo jeden milion korun.

Až do 27. prosince (nebo do vyčerpání rozpočtu) je možné registrovat své děti na www.aktivnimesto.cz a požádat o poukázku v hodnotě 200 korun. Tou potom lze uhradit jednorázový vstup, nákup permanentky nebo zapůjčení pomůcek či vybavení v jednom z následujících zařízení:

  • AQUAPARK OLOMOUC,
  • CENTRUM SEMAFOR,
  • PLAVECKÝ STADION OLOMOUC,
  • ZIMNÍ STADION V OLOMOUCI,
  • ZOOLOGICKÁ ZAHRADA OLOMOUC.

Vše, jak registrace, tak ověřování, probíhá on-line. Výsledkem je elektronický voucher – poukázka ve formátu PDF obsahující QR kód, která rodiči přijde na mail. Tu pak může přinést vytištěnou nebo v mobilu a uplatnit ji přímo na pokladně. Její hodnota bude odečtena od ceny běžného vstupného. Voucher nelze dělit, je potřeba ho uplatnit naráz. Případná nevyčerpaná částka se nevrací, ale v některých zařízeních můžete voucher použít k nákupu permanentní nebo bodové vstupenky umožňující opakovaný vstup.

„Máme za sebou velmi náročnou dobu, kdy si nemalá část dětí během lockdownu odvykla přirozenému aktivnímu pohybu, a to je třeba změnit, zdravý pohyb je pro dětskou imunitu zásadní. Rozhodli jsme se proto děti v jejich pohybových aktivitách podpořit a formou poukázek vytvořit pro rodiče motivaci a impuls k návratu k aktivnímu trávení volného času se svými dětmi,“ vysvětluje náměstkyně primátora města Olomouce Markéta Záleská, proč se vedení města rozhodlo investovat milion korun do nového projektu.

„On-line aplikace Aktivní město, přes kterou registrace i podání žádosti probíhá, již několik let úspěšně funguje v některých pražských městských částech a mezi děti zde bylo rozděleno 10 milionů korun. Jsme moc rádi, že můžeme navázat spolupráci s Olomoucí,“ zdůrazňuje Karolina Kocincová ze společnosti UP Česká republika, která je operátorem aplikace.

„Je to pro Olomouc pilotní projekt financování sportovních a volnočasových aktivit, který se odehrává kompletně v digitální formě. Kromě podpory pohybu dětí a mladých lidí tím chceme také prověřit možnosti nového postupu a hlavně umožnit vytíženým rodičům komfortní přístup k finanční spoluúčasti, kterou jim touto cestou nově nabízíme. Doufáme, že tuto možnost rodiče přivítají a že o příspěvky bude zájem,“ dodává náměstkyně Záleská.

Registrace je možné do systému zadávat do 27. prosince nebo do vyčerpání rozpočtu, vouchery je pak nutné uplatnit do konce letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…