Opatření pro zlepšení současné dopravní situace v Trutnově

08.05.2022 8:36 | Tisková zpráva

Výstavba okružní křižovatky na Pražské, oprava Krkonošské, rekonstrukce Národní, uzavírka Polské z důvodu opravy či kompletní uzavírka silnice z Žacléře na Babí. V Trutnově a jeho blízkém okolí se letos realizuje hned několik dopravních staveb.

Opatření pro zlepšení současné dopravní situace v Trutnově
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Ty s sebou samozřejmě přinášejí dopravní omezení, a tím pádem i komplikace pro řidiče. Trutnovská radnice ve spolupráci s Dopravním inspektorátem Policie České republiky proto připravily několik opatření, která by mohla dopravní situaci alespoň částečně zlepšit. „S ohledem na geografické uspořádání jednotlivých staveb není těch řešení příliš mnoho. Například původně jsme počítali s otevřením cesty z Poříčí na Nové Dvory přes Údolíčko, byť na krátkou dobu, ale kůrovcová kalamita v těchto místech nám to znemožnila. Nemůžeme nechat kůrovce dělat si dva měsíce, co chce, škody by byly ohromné,“ uvádí k situaci Michal Rosa, starosta města Trutnova, a dodává, že „společně s Dopravním inspektorátem Policie ČR jsme hledali alespoň drobná opatření, která by v některých místech usnadnila provoz a snížila intenzitu dopravy. Za spolupráci kolegům z policie děkuji“. Opatření jsou následující:

Provizorní připojení parkoviště u okresního soudu do náměstí Republiky v ul. Horská

Řidiči budou moci z parkoviště u soudu sjet do ulice Horská a nebudou muset jet přes Nádražní ulici a komplikovaně odbočovat vlevo. Sníží se tak zátěž dopravy v ul. Úpské nábřeží a v Nádražní ul., které jsou v odpoledních hodinách velmi exponované.

Zákaz tranzitní nákladní dopravy v ul. Horská a následně i v ul. Úpské nábřeží

Nákladní doprava bude přesměrována na Krkonošskou ulici. Jedním z důvodů jsou i časté dopravní nehody u železničního nadjezdu v ul. Horská u Autostylu, kdy řidiči nákladních vozidel neodhadnou výšku svého vozu vůči železničnímu nadjezdu.

Zavedení jednosměrného provozu na alternativní průjezdní trase Českou Čtvrtí

„Řidiči si často zkracují cestu přes ulici Vítězslava Nováka až na Novodvorskou, tudíž v rámci zklidnění dopravy v této lokalitě provedeme následující opatření - zjednosměrníme ul. Vítězslava Nováka od křižovatky s Novodvorskou ul. směrem po křižovatku s ul. Šárka/Česká,“ popisuje David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov. 

Opravy na alternativních objízdných trasách v ul. Dolnoměstská, Hornoměstská, Přespolní a Za Komínem

Z důvodu očekávaného zvýšení intenzity dopravy na těchto komunikacích budou provedeny úpravy, například dosypání krajnic a oprava výtluků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…