Opava: Hřbitov je na Dušičky déle otevřen a více se hlídá

20.10.2019 21:32

V období Dušiček má hlavní městský hřbitov v Opavě v Otické ulici prodlouženou otvírací dobu, konkrétně od 26. října do 3. listopadu je otevřen od 7 až do 22 hodin.

Opava: Hřbitov je na Dušičky déle otevřen a více se hlídá
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

S větším množství návštěvníků souvisí také větší množství odpadu, se kterým se musí pracovníci Technických služeb vypořádat. Navíc je toto podzimní období spojené s padáním listí a větrným počasím, proto také probíhá intenzivnější úklid a údržba celého areálu hřbitova a to mimo jiné i proto, aby se snížila rizika požáru. Na místa, kde se klade větší množství svíček, se umisťují speciální nádoby, které chrání před znečištěním voskem.

S dopravní situací vypomáhá jak Policie české republiky, tak Městská policie. Obě složky kontrolují pořádek, zabezpečují ochranu zdraví i majetku návštěvníků hřbitova a korigují parkování a pohyb vozidel před areálem hřbitova. Hlídky se zde pohybují přes den i v noci a kromě výše zmíněných úkolů se samozřejmě také snaží eliminovat kapesní krádeže a krádeže výzdoby hrobů, protože bohužel i ty k dušičkovému období patří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…