Opava: Město řeší kritickou situaci ve škole

09.02.2020 7:35

Oddělení kontroly Magistrátu města Opavy vykonalo koncem roku 2019 kontrolu hospodaření v Základní škole na Otické ulici. Byla zjištěna řada závažných pochybení, o kterých bylo oficiálně informováno vedení města.

Opava: Město řeší kritickou situaci ve škole
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Radní minulý týden na základě těchto závažných zjištění rozhodli o okamžitém odvolání ředitele školy Jiřího Kupčíka. Původně měla vést školu dosavadní zástupkyně ředitele, ta však nastoupila na nemocenskou. „Chceme, aby do vedení školy byl co nejdříve jmenován někdo, kdo celou situaci uklidní tak, aby škola mohla začít normálně fungovat a situaci neodnášely děti,“ řekl náměstek opavského primátora Igor Hendrych.

Radnice dělá všechny kroky k tomu, aby byla co nejdříve pověřena řízením osoba, která do doby ukončení řádného konkurzu školu povede.

Oddělení kontroly je nezávislý orgán, který nespadá pod radu města. Personálně je oddělení kontroly obsazeno nestrannými odborníky, kteří na magistrátu pracují řadu let.

Radnice se vymezuje proti chování a jednání některých učitelů školy, kteří rozšiřováním nepravdivých informací přispěli k dalšímu vyhrocení situace ve škole.

„Toto jednání, kdy se rodičům ze školního emailu rozesílají nepravdivé zprávy a rodiče jsou tak nesmyslně do této kauzy zatahováni, je značně neetické a jen vytváří umělou paniku. Na závažných pochybeních, která byla zjištěna v rámci veřejnosprávní kontroly, trváme. Radní nemohli nereagovat na výsledky kontroly. Stejně jako na opatřeních, které jsme museli udělat. Chci ubezpečit všechny rodiče, že uděláme vše proto, aby jednání některých učitelů nemělo vliv na jejich děti. Pro transparentnost jsme se rozhodli zveřejnit protokol se zjištěními z kontroly,“ dodal Hendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…