Opava: Město zjišťuje předběžný zájem o koupi zahrádek

08.03.2021 18:55

Současní představitelé vedení města stáli před zapeklitou otázkou, jak dostát slibu, který dali veřejnosti jejich předchůdci.

Opava: Město zjišťuje předběžný zájem o koupi zahrádek
Foto: Opava
Popisek: Opava

Ti totiž na konci volebního období avizovali výstavbu zahrádkářské kolonie na sv. Anně, bohužel bez studie dané lokality. Později provedený geologický průzkum a následných několik vrtů prokázaly, že zde není dostatečný zdroj podzemní vody, který by mohl sloužit pro závlahu zahrádek. Město balancovalo mezi myšlenkou tuto oblast zcela opustit a najít pro daný záměr jinou lokalitu, což ale v rámci možností Opavy není jednoduché. Nebo se přece jen pustit do výstavby na sv. Anně s tím, že k zalévání zahrádek se bude používat voda z vodovodního řadu. Investice města se tím značně prodraží, neboť vodu zde bude muset přivést přípojkou ze vzdálenějších sousedních pozemků.

„Nyní chceme zjistit, zda by byl o zahrádky zájem, kdyby je město v lokalitě na sv. Anně na své náklady vybudovalo a následně nabídlo k prodeji.  Prodejní cena za metr čtvereční by se pohybovala okolo pětiset korun,“ uvedla mluvčí města Lada Dobrovolná. Pokud průzkum ukáže, že je o zahrádky zájem, je město připraveno pustit se do jejich výstavby.

„Patříte-li mezi zájemce o koupi zahrádky, vyplňte prosím dotazník ZDE. Nejedná se o přihlášku, vyplnění dotazníku tedy k ničemu nezavazuje. Poslouží jen jako podklad k rozhodnutí města, zda má vybudování zahrádkářské kolonie na sv. Anně smysl či nikoliv,“ uzavřela Dobrovolná. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…