Opava: OKO připravuje Praskání pro všechny generace

30.08.2020 9:37

Návštěvníci klubu ART si budou moci od září, a to každý poslední pátek v měsíci, užít legendární melodie k tanci i poslechu.

Opava: OKO připravuje Praskání pro všechny generace
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Opavská kulturní organizace (OKO) totiž plánuje uvedení legendárního „Praskání“ moderátora a hudebníka Rosti Petříka, který to se smrští starých hitů všude pořádně rozjede.

„V Opavě chceme podpořit komunitní život, a tak sáhli jsme po legendárním DJ Rostislavu Petříkovi, který návštěvníkům Klubu Art každý měsíc připraví lahůdky z vinylu. První slavnostní Praskání, které zahájí v OKO pravidelnou šňůru starých hitů, se bude konat 25. září od 20:00 hodin,“ říká Marcela Mrozková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace.

První Praskání, tedy pravá vinylová diskotéka notoricky známých šlágrů od šedesátých let, se poprvé konala v roce 1992. „Vždy tvrdím, že Praskání je vše, co je minimálně patnáct let staré. Ovšem vzhledem k tomu, že „Praskám“ již od roku 1992, je jasné, že některé hity, které ještě tehdy ani nebyly, jsou už dnes pěkně staré,“ konstatuje Rostislav Petřík a prozrazuje, že první Opavské Praskání bude „filmové“. „To je téma, které miluji! Tyto české i zahraniční hitůvky z filmů, ale i z TV tvorby by měly lidi nejen přitáhnout, ale především pobavit. A pokud jde o to, co bych návštěvníkům Praskání nikdy nepustil, tak z 99,6 procent jde o soudobé hity rádiové hudby a také tvorbu Michala Davida,“ dodává Rostislav Petřík.

„Úspěšný projekt Praskání Rosti Petříka oslovuje všechny generace, což je také nový dramaturgický koncept Opavské kulturní organizace. Věřím, že legendární songy napříč historií, spojené s tanečními večery, si užije spousta návštěvníků,“ sdělil Dominik Beneš, dramaturg Opavské kulturní organizace.

Vstupenky na Praskání stojí v předprodeji, na místě akce samotné pak 130 korun.

Prozram naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…