Opava: OKO restartuje Klub Art a přidává nové rubriky na Facebooku

24.02.2021 19:31

Kulturní a společenský život Opavské kulturní organizace (OKO) se přesunul na sociální sítě a do venkovních prostor. Organizace nabízí nová komentovaná videa z výstav, zve návštěvníky na virtuální prohlídky, organizuje venkovní hru Po stopách soch Kurta Gebauera.

Opava: OKO restartuje Klub Art a přidává nové rubriky na Facebooku
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Kromě mnoha pořadů, které už nyní nabízíme na našich sítích, restartujeme v březnu provoz našeho Klubu Art v Obecním domě. Tato komorní scéna bude fungovat jako jakési pomyslné výdejní okénko kultury a zábavy, kterou mohou lidé sledovat zdarma z pohodlí domova. Pro pobavení chystáme také nové rubriky na našem facebookovém profilu,“ říká Marcela Mrozková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Klub Art od března nabídne hudební a literární večery, básnická čtení, přednášky na sociální témata i cestovatelské besedy. Přenosy budou ke zhlédnutí zpravidla ve středeční a páteční večery.

„Na našem facebooku najdete rubriku Dílo týdne, ve kterém zájemců přibližujeme podrobnosti o jednom vybraném díle z našich dočasných výstav. Od března pak máme připraveny další pravidelné rubriky, například Opavské osobnosti od A do Z. V nich budeme zpovídat třeba pana primátora, ředitele divadla, ředitele MHD, prodavačku u Bati nebo šéfa Fox Coffe. Prostě Opavany a Opavačky. A chystáme také Tomovu gastro chvilku,“ prozrazuje Dominik Beneš, dramaturg Opavské kulturní organizace.

Tomova kulinářská rubrika nabídne každý týden lehce zašifrované recepty virtuálního kuchaře-cestovatele. „Chceme lidem nabídnout všechny možné kulturní zážitky, ke kterým patří i něco odlehčeného pro pobavení. A právě k tomu budou sloužit třeba Tomovy recepty,“ dodává Dominik Beneš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…