Opava: Školáci mohou navrhnout novou podobu parku Joy Adamsonové

13.02.2020 7:34

Město Opava vyhlásilo výtvarnou soutěž, ve které mohou žáci představit, jak by mohl v budoucnu vypadat park Joy Adamsonové. Obrázky je možné zasílat do 31. března.

Opava: Školáci mohou navrhnout novou podobu parku Joy Adamsonové
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Jak vylepšit ne úplně reprezentativní park na náměstí Joy Adamsonové? Co v něm schází? A co by zde naopak mělo přibýt? Do debaty o budoucím vzhledu této lokality chce město zapojit i školáky. Proto vyhlašuje pro opavské základní školy výtvarnou soutěž. Uskuteční se pod záštitou první náměstkyně primátora Hany Brňákové. „Město připravuje revitalizaci tohoto parku. Rozhodli jsme se dát prostor i dětem, aby se zapojily do vizualizace jejich představ o budoucím vzhledu parku tak, aby se park stal místem pro aktivní trávení volného času a relaxace všech generací, jednotlivců i celých rodin. Těší nás žákovské iniciativy a jejich zájem o veřejný prostor našeho města, protože zde máme naději a pozitivní očekávání, že v našem městě budou chtít i v budoucnu žít a pracovat,“ vysvětlila.

Soutěž „Park Joy Adamsonové – park, kde to žije!“ se uskuteční ve třech kategoriích, a to pro mateřské školy, pro nižší a vyšší ročníky základních škol. Přijímat budeme výkresy ve formátu A3. Autorem, který použije jakoukoli techniku, musí být jednotlivec. Na zadní straně díla pak musí být čitelné jméno a příjmení, věk, škola a třída. Navržené herní prvky a celkový vzhled parku by měl korespondovat s osobností Joy Adamsonové. První tři místa v každé kategorii budou odměněna věcnou cenou v hodnotě od 500 do 1 500 korun. Vyhodnocení a posouzení prací provede odborná komise složená ze zaměstnanců statutárního města Opavy.

Soutěžní práce můžete odevzdat do 31. března buďto Veronice Bittové, odbor rozvoje města a strategického plánování (pracoviště Horní náměstí 67), nebo Kateřině Hnátové, odbor školství (pracoviště Krnovská 71 C). Všechny došlé soutěžní obrázky budou vystaveny v obchodním centru Breda&Weinstein, kde budou také vyhlášeny a oceněny nejlepší práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…