Opava: Věřte nevěřte médiím a internetu

23.04.2019 10:04

Další přednáška nejen pro seniory z cyklu s názvem „Věřte nevěřte médiím a internetu,“ je připravena na 29. dubna v Sále purkmistrů v Obecním domě. Tentokrát nese název Reklama a manipulace. Akce začíná v 15:00 hodin a vstupné je zdarma.

Opava: Věřte nevěřte médiím a internetu
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Cyklus přednášek připravila Opavská kulturní organizace ve spolupráci se organizacemi Elpida a Transitions a jejich cílem je pomoci lidem, aby se lépe orientovali v záplavě informací z médií, zpravodajství, reklamy a internetu a lépe dovedli vyhodnotit a posoudit údaje a jejich důvěryhodnosti.

„Hostem další přednášky Reklama a manipulace je René Szotkowski, vysokoškolský pedagog působící na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, který se zabývá oblastí rizikového chování v prostředí internetu. Ve své pedagogické i vědecko-výzkumné činnosti se zaměřuje na nebezpečné komunikační praktiky realizované v prostředí informačních a komunikačních technologií, zejména pak na sexting kybergrooming, kyberšikanu a rizika sociálních sítí,“ říká Jan Kunze, dramaturg Opavské kulturní organizace.

Cyklus přednášek o médiích a internetu odstartoval letos v únoru. Zájemcům už byla nabídnuta témata „Zdravý selský rozum pro dobu informační“ a „Jak se rodí zprávy“. Další přednášky se budou konat v květnu a červenci v Sále purkmistrů, vždy poslední pondělí v měsíci od 15 hodin.

Témata přednášek:
27. května      Média a naše emoce
24. června      Fake news - lživé zprávy, dezinformace a proč nám mohou uškodit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…