Opava: Závěr letošních Farmářských trhů

04.11.2020 7:35

Město Opava má za sebou další rok, kdy Dolní náměstí ve středy, pátky a soboty plnili prodejci rostlinných výpěstků, květin, bylinek, pečiva, zabijačkových produktů, textilu, šperků či dřevěných výrobků.

Opava: Závěr letošních Farmářských trhů
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Změnou letošních farmářských trhů byl nový organizátor (ZDE), kterým se stal Martin Žižlavský. „Jeho úkolem bylo zajistit všechny nezbytné úkony související s prodejem na trzích, počínaje pronájmem prodejního zařízení, výběrem poplatků za pronajatý prostor, udržováním zázemí pro prodejce a konče bezproblémovou komunikací s prodejci,“ řekla Monika Štěpánková z odboru kancelář primátora, který má trhy na starost.

Anketa

Obáváte se, že islámský terorismus udeří i v České republice?

96%
hlasovalo: 21823 lidí

Prodej na farmářských trzích byl na jaře ochuzen o několik dnů z důvodů protipandemických opatření, tyto dny však byly nahrazeny prodejem o svátcích. Prodávalo se pravidelně po celou sezonu od dubna do listopadu. „Všichni farmáři a prodejci dodržovali hygienická opatření a dbali pokynů v době protipandemických opatření,“ poznamenal organizátor Martin Žižlavský a dodal: „Věřím, že se nám podařilo zachovat zájem lidí, a to i díky nabídce, se kterou prodejci přijížděli.“

Nově se mezi prodejním sortimentem objevily v letošním roce frgály, krůtí maso, hřiby či jiný typ textilu – trička, čepice, roušky a dětský textil. Prodej však byl hlavně založen na pravidelných prodejcích, kteří nabízeli produkty svých zahrádek a polí z Kateřinek, Kylešovic, Otic, Melče, Štěpánkovic či nedaleké polské Pilszcze.

Letošní závěr trhů bude patřit prodeji zabijačkových pochoutek, které pro návštěvníky na odnesení s sebou připraví řeznictví Vilášek z Vršovic a Hluchý z Větřkovic. Akce proběhne v pátek 6. a v sobotu 7. listopadu v tržních hodinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…