Opava zažije léto plné zábavy

14.06.2017 15:33

Opavské léto zábavy je nový název pro Opavské kulturní léto, které letos zaznamená hned několik změn. Z Dolního náměstí se dění přesune do nejrůznějších koutů města. Nově proběhne akce s názvem Město vítá léto (24. 6.) v parku za Slezankou, kde vystoupí kapela Buty, Zbyněk Drda, Jožka Černý s cimbálovou muzikou, Kobeřanka či kapela Azyl. Pro děti i dospělé bude připravena řada zábavných aktivit, atrakcí a soutěží o ceny i bohaté občerstvení.

Opava zažije léto plné zábavy
Foto: Opava
Popisek: Opava

Po loňském úspěchu se budou opakovat také akce Ptačák (15. 7.) a Koupák (26. 8.). Na koupališti bude opět od rána až do noci připravena spousta zábavných letních aktivit pro děti na souši i ve vodě, chybět nebude herní zóna, divadlo pro děti, fotokoutek malé mořské víly, gymnastická vystoupení, hry a samozřejmě ani koncerty. Vystoupí kapely Lake Malawi, Fast Food Orchestra nebo Circus Problem a další.

Akce Ptačák bude pak v letošním roce laděna v duchu piknik party, děti si budou moci vyrobit ptáčky a jiné ozdoby ve tvořivých dílnách, zúčastnit se zábavných her a aktivit, chybět nebude ani pouliční divadlo Pejsek a kočička. K poslechu zahraje v hudebním altánku swingový orchestr nebo stylový Stanley´s Dixie Street Band v dobových kostýmech „à la 20. léta“, v závěru večera pak proběhne také  fireshow. Ptačí vrch ožije také každou červencovou i srpnovou neděli akcí Bird-hill-chill, kdy v altánku k poslechu zahrají DJové v režii Baru Myslivna Opava.

I v letošním roce se opět uskuteční filmové retro projekce na Ptačím vrchu. Promítat se bude každý srpnový čtvrtek, například Balada pro banditu, Světla velkoměst nebo klasika pro děti i dospělé – Ať žijí duchové atd. Uskuteční se také tradiční akce na Dolním náměstí, 17. 8. to bude Atletický cirkus (sportovní exhibice ve skoku o tyči a bench pressu) a 19. 8. Pony Express (předání pošty doručované v koňském sedle a koncert kapely Tarantule). Novinkou pro letošek bude také akce Za pejskem a kočičkou, která proběhne 29. 7. v režii Divadla Gafa v Městském útulku pro psy u příležitosti 20. výročí jeho založení. Pro děti bude připraveno zábavné odpoledne se soutěžemi či divadlem.

Více informací naleznete také na www.facebook.com/mestoopava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.