Ostrava: Další krok na cestě ke kýženým parkovacím místům v centru

05.08.2022 20:46 | Tisková zpráva

Příprava stavby parkovacího domu za katedrálou postoupila do další fáze. V současnosti je zapotřebí provést průzkumy, které budou jedním z podkladů pro projekční činnost. Po dobu 14 dnů od 22. srpna do 5. září 2022 dojde k uzavření parkoviště v centru Ostravy na náměstí Msgre Šrámka.

Ostrava: Další krok na cestě ke kýženým parkovacím místům v centru
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Na místě bude v uvedených dnech realizována řada nezbytných průzkumů pro návrh stavebně-technického řešení vlastní budovy. K uzavření parkoviště v centru města dojde v tomto roce ještě jednou, tentokrát na dobu čtyř týdnů. Pravděpodobně v podzimních měsících bude v místě proveden také průzkum archeologický.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

Výstavba parkovacího domu na nároží ulic Zámecká a Purkyňova je plánována do roku 2026. V současnosti je zpracována studie stavby, následovat bude dokumentace pro společné povolení a prováděcí dokumentace.

Projekt parkovacího domu za katedrálou lze krátce připomenout, neboť jsme o plánu výstavby podrobně informovali v uplynulých letech. Novostavba bude vybudována v proluce o výměře 2 038 m2, mezi náměstím Msgre Šrámka a ulicí Zámeckou. Multifunkční parkovací dům obsáhne dvě podzemní a sedm nadzemních podlaží, skýtat bude 400 parkovacích stání. V parteru objekt nabídne prostor pro obchody, služby i gastronomii.

Náklady na stavbu by měly být přibližně 500 milionů korun. Multifunkční parkovací dům tak poskytne kýžená parkovací stání v centru města. Pakliže bude zapotřebí v čase změn, může být objekt přebudován i na bytový dům. Podobu nové stavbě vtisklo renomované studio Chalupa architekti, vítězný návrh byl vybrán odbornou porotou v architektonické soutěži. Detailněji jsme informovali ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…