Ostrava: „Liduška“ v Porubě bude díky rozsáhlé rekonstrukci šetřit energii

05.11.2019 13:13

Základní umělecká škola v Ostravě-Porubě má nově zateplené pavilony a střechy, energie ušetří i nová okna. Rekonstrukce, která trvala 7 měsíců, si vyžádala 26 milionů korun. Většinu nákladů pokryl ze svého rozpočtu Moravskoslezský kraj, z evropských fondů na projekt šlo 7,6 milionu korun.

Ostrava: „Liduška“ v Porubě bude díky rozsáhlé rekonstrukci šetřit energii
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Moravskoslezský kraj patří k regionům, které investují do energeticky úsporných projektů nejvíce prostředků. A víme, proč to děláme, v dlouhodobém horizontu se tyto stavební úpravy rozhodně vyplatí. Proto do budov našich příspěvkových organizací investujeme kontinuálně, zhodnocujeme tak krajský majetek. Na tento projekt jsme využili přes sedm a půl milionu korun z evropských fondů, zbytek pokryly peníze z rozpočtu kraje,“ uvedl náměstek hejtmana pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania. Dodal, že zhotovitel MH-STAVBY, s.r.o. práce dokončil v minulém měsíci.

„Porubskou uměleckou školu navštěvuje přes třináct set žáků. Tyto děti se budou ve škole nyní jistě cítit příjemněji, svou roli v tom sehraje nejen zateplení a zvýšení komfortu v budově, ale také nová vzduchotechnika. V učebnách bude čerstvější vzduch, což ocení nejen děti, ale i pedagogové. Lidušky dětem nabízejí smysluplné trávení volného času a rozhodně je na místě jim zajišťovat kvalitní a pohodlné zázemí,“ řekl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny a upřesnil, že kromě všech pavilónů školy byly zatepleny i střechy a byla vyměněna část oken.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…