Ostrava: Lumír Palyza jednal s velvyslankyní Číny

03.08.2015 16:29

První náměstek primátora města Ostravy Lumír Palyza se 30. července setkal s velvyslankyní Čínské lidové republiky Ma Keqing. Přijetí se uskutečnilo v reprezentačních prostorách radnice města a bylo součástí programu dvoudenní pracovní návštěvy její excelence v Ostravě a Moravskoslezském kraji.

Ostrava: Lumír Palyza jednal s velvyslankyní Číny
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Představitel vedení statutárního města Ostravy seznámil ambasadorku Číny s historií a současností města. Hovořil o oblastech, které jsou pro moravskoslezskou metropoli pro její současnost i budoucnost prioritní – rozvoji ekonomiky, vytváření podmínek pro příchod nových a stabilizaci stávajících investorů, na což navazuje rozšiřování nabídky pracovních příležitostí pro obyvatele, zlepšení životního prostředí, zkvalitňování dopravní infrastruktury apod. Zdůraznil pozornost, kterou město věnuje podpoře vzdělávání dětí a mládeže, školství.

Velvyslankyni potěšil zájem o rozvoj kontaktů s Čínskou lidovou republikou, se kterým se při své letos už druhé návštěvě našeho regionu, setkala. Ocenila partnerství Ostravy s čínským městem Su-čou, nabídky příležitostí pro čínské investory, pokračující kontakty na úrovni vysokých škol, včetně výměny studentů, potvrdila zájem čínské strany o lázeňskou léčbu v ČR. Zajímala se o to, jak město zvládlo útlum hornictví a restrukturalizaci těžkého průmyslu, o fungování městské samosprávy a formy spolupráce s krajským úřadem. Její excelence Ma Keqing se na závěr jednání podepsala do pamětní knihy, prohlédla si Ostravu a okolí z radniční věže. Absolvovala také procházku centrem města.        

Setkání v radnici se dále zúčastnili vedoucí politického oddělení Jiang Chao a atašé velvyslanectví ČLR Liu Tianyiová, vedoucí oddělení vnějších a zahraničních vztahů magistrátu Zdeněk Sladovník a vedoucí oddělení mezinárodních vztahů krajského úřadu MSK Tomáš Fiedler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …