Ostrava: Lumír Palyza jednal s velvyslankyní Číny

03.08.2015 16:29

První náměstek primátora města Ostravy Lumír Palyza se 30. července setkal s velvyslankyní Čínské lidové republiky Ma Keqing. Přijetí se uskutečnilo v reprezentačních prostorách radnice města a bylo součástí programu dvoudenní pracovní návštěvy její excelence v Ostravě a Moravskoslezském kraji.

Ostrava: Lumír Palyza jednal s velvyslankyní Číny
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Představitel vedení statutárního města Ostravy seznámil ambasadorku Číny s historií a současností města. Hovořil o oblastech, které jsou pro moravskoslezskou metropoli pro její současnost i budoucnost prioritní – rozvoji ekonomiky, vytváření podmínek pro příchod nových a stabilizaci stávajících investorů, na což navazuje rozšiřování nabídky pracovních příležitostí pro obyvatele, zlepšení životního prostředí, zkvalitňování dopravní infrastruktury apod. Zdůraznil pozornost, kterou město věnuje podpoře vzdělávání dětí a mládeže, školství.

Velvyslankyni potěšil zájem o rozvoj kontaktů s Čínskou lidovou republikou, se kterým se při své letos už druhé návštěvě našeho regionu, setkala. Ocenila partnerství Ostravy s čínským městem Su-čou, nabídky příležitostí pro čínské investory, pokračující kontakty na úrovni vysokých škol, včetně výměny studentů, potvrdila zájem čínské strany o lázeňskou léčbu v ČR. Zajímala se o to, jak město zvládlo útlum hornictví a restrukturalizaci těžkého průmyslu, o fungování městské samosprávy a formy spolupráce s krajským úřadem. Její excelence Ma Keqing se na závěr jednání podepsala do pamětní knihy, prohlédla si Ostravu a okolí z radniční věže. Absolvovala také procházku centrem města.        

Setkání v radnici se dále zúčastnili vedoucí politického oddělení Jiang Chao a atašé velvyslanectví ČLR Liu Tianyiová, vedoucí oddělení vnějších a zahraničních vztahů magistrátu Zdeněk Sladovník a vedoucí oddělení mezinárodních vztahů krajského úřadu MSK Tomáš Fiedler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…