Ostrava: Město hledá spoluinvestora pro Nové Lauby

15.07.2020 19:01

Spoluinvestora pro výstavbu atraktivní novostavby v samotném centru města s byty, podzemním parkováním i obchodními prostory hledá město Ostrava.

Ostrava: Město hledá spoluinvestora pro Nové Lauby
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Investici do stavby rezidenčního objektu Nové Lauby lze rozložit mezi město a soukromého investora, který objekt postaví. Následně by mu patřily tři z pěti bloků budoucí stavby, město si ponechá další dva. Investor by mohl být znám do konce letošního roku. Zahájení stavby se předpokládá v příštím roce, dokončení v roce 2023.

„Projekt Nové Lauby nikdy nebyl navrhován jako čistě komerční, město jeho prostřednictvím mělo a má za cíl rozšířit nabídku nájemního bydlení a zároveň jsme v něm připravili naddimenzovanou kapacitu parkovacích míst, která kromě pokrytí potřeb obyvatel domu bude otevřena i pro veřejnost.  Navržený model tak otevírá cestu ke spolupráci mezi soukromým a veřejným sektorem tím, že umožní rozložit náklady na realizaci a naplnit očekávání města i soukromého investora,“ zdůraznil primátor Tomáš Macura.

Výběrové řízení na investora má tři fáze. Ta první spočívá v projevení zájmu do 20. srpna. V září pak proběhne fáze kvalifikace a v říjnu a listopadu samotné předložení cenových nabídek. Stavět se začne na jaře příštího roku. Bližší informace jsou uvedeny na webu města www.pozemky.ostrava.cz.

„Projekt Nové Lauby je takřka připraven k zahájení stavby.  Město ve vlastní režii  obstaralo často tu nejsložitější a nejdelší fázi stavby – archeologický průzkum, projektování a získání stavebního povolení a investorovi jej nabízí ,v mašličkách´ k realizaci. Samozřejmě mu umožňujeme úpravy vnitřních prostor jeho části tak, aby vyhověly potřebám jeho klientů. Pro ty části, které bude stavět pro město, pak poskytneme podrobnou specifikaci.  Klíčové v této chvíli je to, že potenciální zájemci musí projevit zájem již v prvním kole výběrového řízení, tedy do 20. srpna. Další kola budou uzavřená pouze pro tyto subjekty,“ řekla investiční náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…