Ostrava: Město uctilo válečné veterány

11.11.2019 14:27

Ke Dni veteránů se v pondělí 11. listopadu uskutečnil u památníku Rudé armády v Komenského sadech vzpomínkový akt.

Ostrava: Město uctilo válečné veterány
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Dne válečných veteránů se připomíná ve světě 11. listopadu v 11 hodin, kdy tento den v roce 1918 byla podepsáním příměří ukončena první světová válka. V České republice se Den veteránů připomíná od roku 2001. Účastní se jej veteráni druhé světové války i novodobí veteráni a představitelé armády během vzpomínkových setkání vyznamenávají vojáky. Nejinak tomu bylo i letos. Představitelé města, obvodů, ruského a polského konzulátu, organizací válečných veteránů a sokolů položili k památníku kytice a věnce a poté byli oceněni vojáci naší armády i ředitel televize Polar, který věnuje velký prostor zpravodajství týkající se právě vojenských válečných.

„Setkáváme se tradičně u památníku Rudé armády, který stal před 14 dny místem útoku lidí, kteří chtějí přepisovat naše dějiny. Skvrny od barvy z památníku již byly odstraněny, skvrny ve svědomí tohoto města možná zůstanou. Je pro mne nadějí, že většina obyvatel Ostravy včetně mladých lidí tento čin odsoudila,“ řekl primátor Ostravy Tomáš Macura. Vzdal hold veteránům, připomenul i zásluhy veteránů z novodobých konfliktů.  Zmínil, že město připravuje památník veteránů všech válek a uvedl, že od nového roku budou moci váleční veteráni všech věkových kategorií, tedy i novodobí, využívat městskou hromadnou dopravu zdarma. „Tato maličkost doplní péči, které se veteránům na území města Ostravy dostává,“ uzavřel primátor Tomáš Macura. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…