Ostrava: Nákupní centrum Outlet Arena Moravia otevírá už v pondělí

25.04.2020 18:01

Ostravský Outlet Arena Moravia (OAM) v pondělí 27. dubna znovuotevírá pro veřejnost. Splňuje, jako jedno z mála nákupních center v ČR, podmínku Vlády ČR, podle které v dubnu mohou otevřít pouze obchody, které mají venkovní vchod a velikost prodejen do 2 500 m2. Ostatní ostravská nákupní centra budou zavřena dle včerejšího nařízení do 11. května.

Ostrava: Nákupní centrum Outlet Arena Moravia otevírá už v pondělí
Foto: worldwide.com
Popisek: Ostrava, ilustrační foto

Oficiální znovuotevření OAM bude probíhat ve dvou vlnách na základě nového zrychleného harmonogramu pro uvolňování podnikatelské činnosti vydané Vládou ČR. Již v první vlně 27. dubna otevřou všechny provozovny OAM vyjma gastro provozoven, protože všechny obchody splňují svou prodejní plochou hranici 2 500 m2. V druhé vlně od 11. května bude otevřeno celé OAM včetně gastro provozoven s prodejem přes výdejní okénko a na venkovních zahrádkách.

Mezi znovuotevřenými značkami jsou Benneton, Fann Parfumerie, Gant, Guess, klenoty Aurum, Home&Cook, Pompo a mnoho dalších. Všechny obchody počítají s bezpečnostním preventivním opatřením – odstupem 2 m a nošením roušek po celou dobu nákupu. Roušky budou stejně jako dezinfekce k dispozici v areálu a na prodejnách. Počet nakupujících lidí v každé prodejně v jeden okamžik bude limitován dle nařízení vlády, zkušební kabinky budou častěji dezinfikovány.

I přes dopad koronavirové infekce plánuje letos OAM rozšiřování svého portfolia o nové značky a další investice do celého areálu. Rovněž se těší na pořádání akcí, o jejichž budoucnosti rozhodnou opatření vlády v boji proti COVID-19. „Omezení provozu jednotek velmi zpomalilo expanze nových značek. Plánovaná otevření byla posunuta. Pevně věříme, že nové nájemce se značkami světového renomé přivítáme ještě v tomto roce,“ říká Petr Leder, ředitel OAM. Zároveň dodává, že OAM nachystala pro současné nájemce finanční podporu. „Všem našim nájemcům jsme nabídli finanční balíček v podobě snížení nájemného či prominutí úroků za prodlení.“

Protože pravidla pro cestování jsou nejasná a stále vyvíjející a zahraniční zákaznicí představují přibližně 20 % tržeb OAM, doufá vedení OAM, že tyto nakupující nahradí zákazníci z tuzemska. I tak však OAM očekává propad tržeb v přibližné výši právě 20 %. Ohledně možné žádosti o pomoc u vlády čeká OAM na jasné stanovisko Vlády ČR.

„U nás nakupujete pod širým nebem, což je samo o sobě velkým kladem. Už se těšíme, až se zase vše uvede do normálního chodu. Bezpečnost je u nás na prvním místě stejně tak, jako pohodlí zákazníků a příjemná atmosféra při nakupování,“ říká Šárka Kreissová, marketingová manažerka OAM a dodává: „V ostravském outletu nakoupíte sportovní, volnočasové, elegantní a luxusní módu, přírodní kosmetiku, šperky, prémiové cukrovinky či vybavení do vaší domácnosti a mnoho dalšího. Vezměte si proto s sebou roušku a přijeďte se připravit společně s námi na jaro a léto!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…