Ostrava: Nové monitory a počítače zvýšily bezpečí ve městě

10.03.2021 13:55

Zbrusu nové velkoformátové monitory a výkonné počítače zkvalitnily práci strážníků na sedmi dohledových pracovištích městské policie v nejexponovanějších částech Ostravy.

Ostrava: Nové monitory a počítače zvýšily bezpečí ve městě
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Moderní technika umožní strážníkům lépe a rychleji rozpoznat ohrožující situace a zvýšit tím bezpečí Ostravanů. Výstupy z kamer využívají kromě strážníků i další složky integrovaného záchranného systému – policie, hasiči a záchranná služba.

„Modernizace dohledových pracovišť kamerového systému městské policie je dalším z postupných kroků, kterým naplňujeme dlouhodobou Strategii prevence kriminality statutárního města Ostravy. Pokročilé technologie pomohou nejen zvýšit bezpečí Ostravanů a objasněnost protiprávního jednání, ale také usnadní našim strážníkům jejich náročnou práci," zdůraznil námětek primátora Zbyněk Pražák.

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Modernizovaná pracoviště slouží rovněž k rychlému zásahu při zdravotních obtížích občanů, řešení dopravní situace, poruch signalizace a veřejného osvětlení, odhalování podezřelých předmětů, hledaných osob i záškoláků nebo monitoringu práce samotných strážníků. Díky zlepšení technologií se o 26 % zvýšil počet zákroků provedených na základě výstupů z kamer oproti předchozímu roku.

Městský kamerový monitorovací systém Ostravy nyní tvoří více než 700 kamer a jejich počet se stále zvyšuje. Nainstalované monitory pro nepřetržitý provoz dokážou zobrazovat větší množství detailů snímaných kamerami. Vyměněny byly i počítače, kterými se obraz z kamer zpracovává. Zvýšila se tím kvalita záznamů a tím i jejich využitelnost, snížila se spotřeba elektrické energie a náklady na provoz pracovišť. Strážníci sledují a vyhodnocují záběry na monitorech nepřetržitě.

Investice do modernizace převyšující milion korun byla možná díky úspěšně získaným prostředkům z Programu prevence kriminality na místní úrovni Ministerstva vnitra, 10 % bylo hrazeno z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…