Ostrava: Slavnostní den pro městskou policii

21.05.2016 20:19

Slavnostní slib 14 nových strážníků, ocenění městských strážců pořádku za 10 a 20 let ve službě, předání čestných odznaků za mimořádné výsledky a slavnostní předání nových služebních vozidel s pohonem na stlačený zemní plyn... Slavnostního dne pro Městskou policii Ostrava se zúčastnili primátor Tomáš Macura, ředitel MPO Zdeněk Harazim, ředitel Městského ředitelství policie Ostrava René Dočekal a další.

Ostrava: Slavnostní den pro městskou policii
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Za věrnost bylo odměněno celkem 30 strážníků, po patnácti za 10 let a 20 let úspěšné služby. Čestný odznak primátora za dosahování vynikajících výsledků a příkladný výkon služby převzalo 13 policistů. V sále zastupitelstva Radnice města Ostravy jim je 19. května předal primátor Tomáš Macura. Vyzdvihl při této příležitosti špičkovou úroveň ostravské městské policie a načrtl plány jejího dalšího rozvoje.

Městská policie Ostrava (MPO) dohlíží na pořádek v ulicích města už téměř čtvrt století. Vznikla v roce 1992 a dnes je v přepočtu na počet občanů největší organizací tohoto druhu v zemi. Zatímco v Brně připadá na jednoho strážníka 770 obyvatel, v Plzni 621, v Praze 530, v Ostravě je to 451 občanů. Díky dvojstupňovému řízení a dobré organizaci patří MPO současně k nejlevnějším. V Praze dosahují roční náklady na jednoho strážníka téměř 710 tisíc korun, v Plzni 544 tisíc, v Brně 543 tisíc korun; v Ostravě je to 481 tisíc korun.

V současné době dohlíží na pořádek v ulicích Ostravy 669 strážníků, už v srpnu by jich ale mělo být 715 a do konce roku 740. I z hlediska absolutního počtu je tak ostravská městská policie po Praze druhou největší v ČR.

Slavnostní chvíle na ostravské radnici zakončilo předání dvou nových dodávek Mercedes-Benz Sprinter příslušníkům oddílu pořádkové služby MPO, jejichž úkolem je zajišťovat veřejný pořádek na velkých sportovních akcích, kulturních festivalech a dalších událostech celoměstského významu. Stejně jako šest vozidel, která získala MPO vloni, jde o automobily s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). Jde o příspěvek ke zlepšování stavu životního prostředí, zejména pokud jde o kvalitu ovzduší, a současně ke zlevnění provozu vozového parku MPO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…