Ostrava: Suché lípy ohrožovaly chodce

27.10.2017 16:04

Uschlé stromy v Sokolské třídě, které svým stavem ohrožují kolemjdoucí, budou pokáceny v neděli 29. října. Hrozilo, že při silnějším větru by se mohly stromy nebo větve zřítit na chodník nebo do vozovky. Město zadalo dendrologický průzkum ostatních dřevin, aby se zjistilo, v jakém jsou stavu. Za pokácené dřeviny město zajistí začátkem příštího roku náhradní výsadbu.

Ostrava: Suché lípy ohrožovaly chodce
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Usychající anebo již zcela uschlé lípy v Sokolské třídě budou pokáceny v neděli 29. října. Jedná se o 17 stromů, které jsou v havarijním stavu. Na jejich špatný stav upozorňovali občané i lékaři z Hornické polikliniky, v jejíž blízkosti se některé suché stromy nacházejí.

Na základě stížností město nechalo situaci prověřit a zjistilo, že stromy jsou suché, kmeny byly postiženy mrazovými prasklinami a jsou v nich velké dutiny. Většina kosterních větví uschnula a kořenový systém není pevný. Hrozilo, že by se při silnějším větru mohly stromy zřítit na chodník nebo do vozovky.

„Abychom zjistili, v jakém stavu jsou zbývající stromy v Sokolské třídě, zadali jsme dendrologický průzkum ostatních dřevin. Navíc jsme objednali odborné posouzení náhradní výsadby za kácené stromy, protože je naším cílem vysázet pokud možno co nejdříve velké množství kvalitní zeleně a to přímo v lokalitě, kde se kácelo. Sokolská třída se dočká nové výsadby už příští rok,“ řekla náměstkyně primátora pro životní prostředí Kateřina Šebestová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…