Ostrava: Žije se celkem dobře, jen ten vzduch...

11.03.2016 8:28

Ostravané, kteří se v únoru zúčastnili dotazníkového šetření, jsou z 64 % spokojeni se životem ve městě. Za sedmnáct dní vyplnilo dotazník přes 6800 lidí, kteří v Ostravě žijí, studují a pracují, tedy přes dvakrát více, než byl původní předpoklad. Mezi respondenty se objevilo i 90 cizinců. Informoval o tom primátor města Tomáš Macura.

Ostrava: Žije se celkem dobře, jen ten vzduch...
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Rád bych lidem poděkoval, že se v tak velkém počtu zapojili do vyplňování dotazníků, spontánně jej šířili a kromě svého hodnocení přidávali také slovní komentáře a podněty, kterých jsme sesbírali tisíce,“ uvedl Macura.

Jak vyplynulo z ankety, nejvíc, téměř ze 70 %, jsou respondenti spokojeni se školstvím, zdravotními a sociálními službami a dopravou. Naopak zlepšit by chtěli především kvalitu životního prostředí, s níž jsou spokojeni z téměř  30 %. Jen ze 40 % jsou obyvatelé spokojeni s kulturou chování obyvatel a bezpečností ve městě. Spíše nespokojeni jsou také s čistotou a vzhledem veřejných prostor a nabídkou pracovních příležitostí. Významným tématem pro ně zůstává rozvoj centra Ostravy.

Dotazník ukázal také některá zajímavá dílčí zjištění. Mezi Ostravany například převažuje spokojenost s možnostmi trávení volného času s tím, že nejvyšší podporu získalo u nich zoo (spokojenost nad 85 %) a divadla a kina (přibližně 80 %). Nižší hodnocení dostala naproti tomu veřejná sportoviště, dětská hřiště, parky a in-line a cyklostezky (spokojenost 60 % a méně). Převažuje také spokojenost s dopravou, avšak možnosti parkování jsou hodnoceny pod 40 %.

Další informace jsou k nalezení na www.fajnova.cz/dotaznik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob