Ostrava si připomíná 74. výročí osvobození

29.04.2019 12:14

Pietní akt k 74. výročí osvobození Ostravy a ukončení 2. světové války se uskuteční v úterý 30. dubna od 10 hodin v Komenského sadech.

Ostrava si připomíná 74. výročí osvobození
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Obyvatelé Ostravy si tradičně připomenou výročí osvobození města na pietním aktu u památníku Rudé armády v Komenského sadech. Zúčastní se jej zástupci města, obvodů, vojenských veteránských organizací, politických stran, společenských organizací, účastnící bojů a sokolové.

Program zahájí v 9.40 hodin Vojenská hudba Olomouc. Poté nad hlavami účastníků přeletí stíhací letouny Jas 39 Gripen. Samotný pietní akt s položením věnců a kytic začne v 10 hodin.

Osvobození Poruby si připomenuli občané tohoto obvodu společně s primátorem Ostravy Tomášem Macurou, náměstkyněmi primátora Zuzanou Bajgarovou a Andreou Hoffmannovu a starostkou Poruby Lucií Baránkovou Vilamovou v neděli 28. dubna u památníku ve Vřesinské ulici. Ve stejný den se uskutečnila ukázka bitvy u brodu přes Odru a vojenští příznivci vystavili bojovou techniku v Zábřehu u kina Luna a poté i v centru Ostravy na Masarykově náměstí. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

19:06 Litomyšl: Experimentovat při vaření rozhodně zakázáno není

Také v letošním roce, který je obrazně řečeno zalitý Smetanou, chceme uctít památku M. D. Rettigové,…