Otrokovice: Havarijní stav dálničního přivaděče vyžaduje okamžitou opravu

24.06.2021 20:51

Ve dnech 23. a 24. června se uskuteční oprava přivaděče z ulice Komenského k D55. Opraveny budou pouze nejvíce poškozené úseky tak, aby byl zajištěn bezpečný provoz do doby kompletní rekonstrukce této komunikace, která se bohužel uskuteční až příští rok.

Otrokovice: Havarijní stav dálničního přivaděče vyžaduje okamžitou opravu
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Ve středu 23. června budou odfrézovány poškozené úseky a ve čtvrtek se uskuteční pokládka živičného koberce. Tyto práce si ve středu a čtvrtek 23. – 24. června vyžádají částečnou uzavírku provozu na komunikaci.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Ve směru z Otrokovic z ulice Komenského na D55 nebude možné přivaděč použít, v opačném směru z D55 (ze Zlína či ze směru Přerov) do Otrokovic se řidiči přes přivaděč do Otrokovic dostanou, ale budou muset počítat se snížením rychlosti a pohybem stavební techniky na komunikaci. Následně v pátek 25. června a v pondělí 28. června bude proveden zástřik méně poškozených úseků živičnou emulzí technologií TURBO. Tato oprava bude prováděna již za běžného provozu.

V daných lokalitách bude umístěno přechodné dopravní značení. Žádáme řidiče o trpělivost a zvýšenou opatrnost a dle možností užití jiných komunikací při cestách k D55.

Město Otrokovice společně s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR plánovalo na měsíc květen 2021 tento dálniční přivaděč k D55 kompletně opravit. Společným cílem bylo opravit jej do doby, než bude provizorně spuštěn jihovýchodní obchvat Otrokovic. Jelikož byly proti oznámení rozhodnutí zadavatele o výběru dodavatele k uzavření smlouvy podány námitky, generální oprava se v plánovaném termínu uskutečnit nemůže.

„Město Otrokovice ve spolupráci s ŘSD vyvinulo veškeré úsilí tak, aby se oprava uskutečnila v původním termínu, tj. v měsíci květnu. Vzhledem k tomu, že kvůli námitce nemůžeme tento termín splnit a od června bude po dálničním přivaděči vedena objízdná trasa z důvodu dostavby jihovýchodního obchvatu a uzavřená silnice I/55 od Napajedel, nelze generální opravu přivaděče v letošním roce provést. Ta se odkládá na jaro 2022. Do té doby se vypořádáme s námitkami v řízení a uzavřeme smlouvu se zhotovitelem,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…