Otrokovice: Kulturní akce zpestří dění ve městě i v následujícím roce

26.12.2022 20:44 | Tisková zpráva

Každý měsíc v příštím roce čeká obyvatele a návštěvníky Otrokovic zajímavá kulturní akce. Celkem jich bude čtrnáct a radnice na ně vynaloží více než 3,2 miliony roku, zorganizuje je městská společnost Otrokovická BESEDA.

Otrokovice: Kulturní akce zpestří dění ve městě i v následujícím roce
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Kulturní život tvoří nedílnou součást dění ve městě. Proto se prostřednictvím městských akcí snažíme nabídnout lidem pestrý a dostupný program, díky kterému mohou strávit společné chvíle s rodinou, dětmi či přáteli. Již za Baťů platilo, že po práci má přijít odpočinek. Prostřednictvím městských akcí je to možné každý měsíc, a to na účet města. Srdečně proto všechny zveme k návštěvě a věříme, že naše nabídka zaujme širokou veřejnost a my budeme potěšeni hojnou účastí,“ pozvala na městské kulturní akce v Otrokovicích starostka Hana Večerková.     

Úvod roku bude tradičně patřit Městskému plesu. Novinky se lidé dočkají hned v únoru, kdy se na náměstí uskuteční první Otrokovický fašank. „Spojili jsme síly s dobrovolnými hasiči Otrokovice, kteří průvod masek pořádají každým rokem. O ten lidé nepřijdou, naopak je budou moci sledovat nejen na trase ale nově i na náměstí, kde bude připraven další kulturní program spojený. Nebudou chybět ani tradiční zabijačkové speciality. Pomocnou ruku nám podá také DDM Sluníčko, které se připojí do průvodu s dětmi v maskách,“ uvedl jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek.

Březen bude již po několikáté patřit oceňování nejlepších sportovců města a pedagogů. „Další novinka nás čeká v dubnu, kdy budeme mezi žáky základních škol a studenty víceletého gymnázia hledat ty nejnadanější při vzdělávací akci Otrokovice mají talent. V rámci této akce budeme spolupracovat s otrokovickými školami,“ doplnil Filip Pastuszek. 

O měsíc později se otevře řeka Morava a park před Společenským domem ovládne Májová pouť. Ani v roce 2023 nebude chybět mezinárodní hobby cyklojízda, tentokrát z Dubnice nad Váhom do Otrokovic.

V červenci a srpnu rozezní hudba přístaviště dvojkoncerty regionálních kapel.

Nejrozsáhlejší společensko-kulturní akcí budou i v následujícím roce dvoudenní Otrokovické letní slavnosti, které se uskuteční v termínu od 15. – 16. 7. 2023. Nově se hlavní část programu přesune do Rekreačního areálu Štěrkoviště. Část programu zůstane i na jiných místech ve městě, zejména v Kvítkovicích, v otrokovickém přístavišti a na modelářském letišti Bělov.

Začátek podzimu je neodmyslitelně spojen s Michalskou poutí a Michalfestem, který představí regionální kapely. V říjnu si slavnostním večerem Otrokovice připomenou Den vzniku samostatného československého státu, kdy budou tradičně předána ocenění významným osobnostem. V polovině listopadu projde městem lampionový průvod a na večerní obloze se rozzáří ohňostroj. Vánoční strom se v Otrokovicích na náměstí rozsvítí 24. listopadu 2023 a k této oblíbené události už neodmyslitelně patří charitativní akce „Otrokovice pomáhají potřebným“. V jednání je také adventní bruslení, které bývá obvykle od prosince do začátku ledna.

„Kromě vyjmenovaných akcí městského významu, které připravujeme pro město, pořádáme v průběhu roku celou řadu dalších kulturně-společenských akcí pro veřejnost. Nabízíme hostující i domácí divadelní představení. V našem programu lidé najdou také koncerty, kina, festivaly, výstavy i cestovatelské přednášky. Vše je uvedeno na webových stránkách ZDE i na facebookovém profilu města.

Zájemci o kulturu jsou u nás srdečně vítání,“ uzavřel jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…