Otrokovice: Kulturní akce zpestří dění ve městě i v následujícím roce

26.12.2022 20:44 | Tisková zpráva

Každý měsíc v příštím roce čeká obyvatele a návštěvníky Otrokovic zajímavá kulturní akce. Celkem jich bude čtrnáct a radnice na ně vynaloží více než 3,2 miliony roku, zorganizuje je městská společnost Otrokovická BESEDA.

Otrokovice: Kulturní akce zpestří dění ve městě i v následujícím roce
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Kulturní život tvoří nedílnou součást dění ve městě. Proto se prostřednictvím městských akcí snažíme nabídnout lidem pestrý a dostupný program, díky kterému mohou strávit společné chvíle s rodinou, dětmi či přáteli. Již za Baťů platilo, že po práci má přijít odpočinek. Prostřednictvím městských akcí je to možné každý měsíc, a to na účet města. Srdečně proto všechny zveme k návštěvě a věříme, že naše nabídka zaujme širokou veřejnost a my budeme potěšeni hojnou účastí,“ pozvala na městské kulturní akce v Otrokovicích starostka Hana Večerková.     

Úvod roku bude tradičně patřit Městskému plesu. Novinky se lidé dočkají hned v únoru, kdy se na náměstí uskuteční první Otrokovický fašank. „Spojili jsme síly s dobrovolnými hasiči Otrokovice, kteří průvod masek pořádají každým rokem. O ten lidé nepřijdou, naopak je budou moci sledovat nejen na trase ale nově i na náměstí, kde bude připraven další kulturní program spojený. Nebudou chybět ani tradiční zabijačkové speciality. Pomocnou ruku nám podá také DDM Sluníčko, které se připojí do průvodu s dětmi v maskách,“ uvedl jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek.

Březen bude již po několikáté patřit oceňování nejlepších sportovců města a pedagogů. „Další novinka nás čeká v dubnu, kdy budeme mezi žáky základních škol a studenty víceletého gymnázia hledat ty nejnadanější při vzdělávací akci Otrokovice mají talent. V rámci této akce budeme spolupracovat s otrokovickými školami,“ doplnil Filip Pastuszek. 

O měsíc později se otevře řeka Morava a park před Společenským domem ovládne Májová pouť. Ani v roce 2023 nebude chybět mezinárodní hobby cyklojízda, tentokrát z Dubnice nad Váhom do Otrokovic.

V červenci a srpnu rozezní hudba přístaviště dvojkoncerty regionálních kapel.

Nejrozsáhlejší společensko-kulturní akcí budou i v následujícím roce dvoudenní Otrokovické letní slavnosti, které se uskuteční v termínu od 15. – 16. 7. 2023. Nově se hlavní část programu přesune do Rekreačního areálu Štěrkoviště. Část programu zůstane i na jiných místech ve městě, zejména v Kvítkovicích, v otrokovickém přístavišti a na modelářském letišti Bělov.

Začátek podzimu je neodmyslitelně spojen s Michalskou poutí a Michalfestem, který představí regionální kapely. V říjnu si slavnostním večerem Otrokovice připomenou Den vzniku samostatného československého státu, kdy budou tradičně předána ocenění významným osobnostem. V polovině listopadu projde městem lampionový průvod a na večerní obloze se rozzáří ohňostroj. Vánoční strom se v Otrokovicích na náměstí rozsvítí 24. listopadu 2023 a k této oblíbené události už neodmyslitelně patří charitativní akce „Otrokovice pomáhají potřebným“. V jednání je také adventní bruslení, které bývá obvykle od prosince do začátku ledna.

„Kromě vyjmenovaných akcí městského významu, které připravujeme pro město, pořádáme v průběhu roku celou řadu dalších kulturně-společenských akcí pro veřejnost. Nabízíme hostující i domácí divadelní představení. V našem programu lidé najdou také koncerty, kina, festivaly, výstavy i cestovatelské přednášky. Vše je uvedeno na webových stránkách ZDE i na facebookovém profilu města.

Zájemci o kulturu jsou u nás srdečně vítání,“ uzavřel jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

19:06 Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval …