Otrokovice: Město přispívá na budování parkovacích míst

08.03.2021 13:07

Pokud si majitel pozemku na území našeho města vybuduje na své náklady parkovací místo, otrokovická radnice mu přispěje částkou 10 tisíc korun, pokud o ni požádá.

Otrokovice: Město přispívá na budování parkovacích míst
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Členové rady schválili program pro poskytování dotací a k těmto účelům vyčlenili pro letošní rok částku ve výši 250 tisíc korun. Zájemci mohou finanční příspěvek žádat od poloviny letošního března.

Anketa

Má poslanec Lubomír Volný vaši důvěru?

37%
63%
hlasovalo: 14829 lidí

Dotace bude poskytována na vybudování parkovacích stání na soukromých pozemcích přilehlých k stavbám rodinných domů, které se nacházejí na území města. „Dotace je stanovena paušálně na 10 tisíc korun na jedno vybudované parkovací stání, přičemž schválený program připouští financovat maximálně dvě parkovací stání na jednu bytovou jednotku související stavby rodinného domu,“ upřesnil Erik Štábl, vedoucí odboru rozvoje města. Pravidla jsou stanovena tak, že zájemce může o dotaci požádat po vybudování parkovacího místa a v žádosti doloží požadované přílohy. Žádosti poté posoudí a vyhodnotí odbor rozvoje města otrokovického úřadu, který je následně předloží radě města ke schválení.

„Město se snaží vytvářet pro občany takové podmínky, aby byli lidé spokojení. Do toho spadá i řešení parkování aut na území města. Ne každý vlastní u svého bydliště pozemek a nemá možnost zajistit si vlastní parkování. To se týká zejména obyvatel, kteří žijí v bytových domech. Věřím, že podpora výstavby vlastních parkovacích stání na soukromých pozemcích u rodinných domů povede k omezení potřeby parkování na místních komunikacích města,“ vysvětlila starostka města Hana Večerková důvody, proč opakovaně vyčleňuje radnice peníze na tyto účely.

Začít posílat na odbor rozvoje města žádosti mohou žadatelé od 15. března do 30. listopadu 2022. „Dotace budou poskytovány do vyčerpání vyčleněných finančních prostředků,“ upozornil závěrem Erik Štábl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…