Otrokovice: Rekonstrukce plochy kvítkovického hřbitova je dokončena

24.10.2020 21:10

Návštěvníci hřbitova v Kvítkovicích mohou vstupovat do areálu po nové centrální ploše. Rekonstrukce se podařila dokončit do doby, kdy pozůstalí upravují hroby před blížícím se svátkem zesnulých.

Otrokovice: Rekonstrukce plochy kvítkovického hřbitova je dokončena
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Zrekonstruována byla plocha hřbitova od hlavní brány ke smuteční síni. Původní uspořádání se středovým travnatým pásem a veřejným osvětlením bylo zachováno a zrekonstruováno. „Asfaltová plocha byla nahrazena betonovou dlažbou. Travnatý pás byl nahrazen štěrkovým trvalkovým záhonem, kde jsou vloženy betonové lichoběžníkové segmenty. Zcela nové jsou sloupy a svítidla veřejného osvětlení. V návaznosti na betonové segmenty jsou na okraji trvalkového záhonu osazeny designové lavičky. Prostor mezi dlažbou a hroby je vyplněn kamennou drtí,“ popsala detailně novinky Alena Lacigová z odboru rozvoje města. Dále vysvětlila, že nový povrch je z důvodů vyloučení sedání dlažby pokryt pískem, ale bude příští týden povrch zameten. Toto ošetření je u nových dlažeb běžné.

Pro odvod vody byl vybudován drenážní systém, který ústí do vsakovací jímky s přepadem do kanalizace. Následně bude upraven prostor před hřbitovem, kde budou nové chodníky a navýší se počet parkovacích míst. Upravena bude i zastávka MHD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…