Otrokovice: Stavbu autobusového nádraží odstartovalo poklepání základního kamene

15.05.2022 21:17 | Tisková zpráva

Poklepáním základního kamene stavby „Autobusové nádraží Baťov – revitalizace území a zvýšení bezpečnosti“ byly zahájeny práce na obnově jednoho z otrokovických dopravních terminálů. Rozpočet projektu je 15 milionů korun. Městu se na tuto akci podařila získat dotace, která pokryje náklady. Práce by měly být hotovy letos v září.

Otrokovice: Stavbu autobusového nádraží odstartovalo poklepání základního kamene
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Autobusové nádraží je důležitou stavbou nejen pro Otrokovice, ale i celou spádovou oblast a okolní obce, ze kterých lidé denně cestují za prací, vzděláním i zábavou. Rekonstruované plochy tak budou sloužit široké veřejnosti. Revitalizace celého prostoru přinese zvýšení bezpečnosti i kvality cestování. Slavnostního zahájení stavby se tak kromě otrokovické starostky Hany Večerkové, místostarostů Ondřeje Wilczynského a Petra Ťopka zúčastnil i náměstek hejtmana Zlínského kraje pro oblast dopravy Radek Doležel, ředitelka územního odboru IROP pro Zlínský kraj Lenka Kolářová a další hosté.

„Stávající situace neumožňovala bezpečný přestup mezi individuální a hromadnou dopravou. Navíc stav povrchů byl za hranou životnosti. Zejména lidé se sníženou schopnosti pohybu zde měli velmi obtížné podmínky. Zcela chyběly prvky pro imobilní a slabozraké občany. Celková revitalizace tyto problémy odstraní. Celý prostor bude odpovídat současným požadavkům a přispěje ke zvýšení pohodlí při každodenním cestování,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Využívání hromadné dopravy je efektivní i ekologické. K jejímu širšímu využívání pak pomáhá zlepšení atraktivity. „Pro dobrý komfort cestujících je důležité obsazení linek kvalitními vozy, ale i vytvoření odpovídajícího zázemí v místech, které slouží jako přestupní dopravní terminály. Věřím, že v Otrokovicích k takovému spojení dojde,“ dodala starostka Hana Večerková.

Projekt zahrnuje rekonstrukci komunikací a zastávek, navýšení kapacity parkovacích míst, rekonstrukci chodníků s doplněním nástupišť a materiálové sjednocení. Nově bude vybudován objekt veřejného sociálního zařízení a zázemí pro řidiče MHD. Otrokovice tak po letech získají veřejné WC na Baťově, které zde tolik chybělo. Novinkou bude také zastávka MHD, kam budou zajíždět autobusy DSZO obsluhující v pravidelných intervalech Baťov, jako je linka 55 a 70.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…