Otrokovice: V červnu bude zahájena rekonstrukce MHD zastávek

25.04.2020 21:10

Dalších šest MHD zastávek bude v Otrokovicích díky rekonstrukci bezbariérových. Upravené zastávky budou vybaveny novými přístřešky a dalším moderním mobiliářem.

Otrokovice: V červnu bude zahájena rekonstrukce MHD zastávek
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Jedná se o druhou etapu projektu, který je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu. Zlepšování stavu zastávek MHD zapadá do konceptu Plánu udržitelné městské mobility města Otrokovice.

V první etapě bylo v roce 2019 opraveno pět zastávek. Čtyři z nich se nachází na zrekonstruovaném železničním nadjezdu a pátá na točně na Štěrkovišti.

Začátkem měsíce června by měly začít první práce druhé etapy s nejzazším termínem dokončení do konce letních prázdnin letošního roku. Cestující tak budou moci nové zastávky využívat se začátkem nového školního roku. Rekonstruovat se budou zastávky MHD Společenský dům a Hurdisovy domy v obou směrech a zastávky Otrokovice-náměstí a Havlíčkova ve směru k železniční stanici. „Zastávka Havlíčkova bude nově řešena do zálivu. Současný stav je takový, že trolejbus zastavuje přímo v komunikaci,“ upřesnil Erik Štábl z oboru rozvoje města. Dodal, že předmětem oprav není jen samotná bezbariérová úprava zastávek, ale i navazujících chodníků včetně míst pro přecházení. Zastávkové zálivy budou vybudovány v souladu s aktuálními normami a dle požadavků Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice.

Celková cena druhé etapy rekonstrukcí je vyčíslena na přibližně devět milionů sedm set tisíc korun. „Cena bude částečně hrazena z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu. Z celkových nákladů nám bude proplaceno asi padesát procent,“ uvedla starostka Hana Večerková s tím, že zbylá část financí je vyčleněna na tuto investiční akci v rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…