Otrokovice: Zažádejte o dotaci na vybudování parkovacích míst

06.12.2021 19:31 | Tisková zpráva

Pokud si majitel pozemku na území Otrokovic vybuduje na své náklady parkovací místo, radnice mu přispěje částkou 10 tisíc korun, pokud o ni požádá.

Otrokovice: Zažádejte o dotaci na vybudování parkovacích míst
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Umožňuje to program pro poskytování dotací, v rámci kterého je k těmto účelům vyčleněna v rozpočtu částka ve výši 250 tisíc korun. Program je schválen až do listopadu 2022. Dotace bude poskytována na vybudování parkovacích stání na soukromých pozemcích přilehlých k stavbám rodinných domů, které se nacházejí na území města.

„Dotace je stanovena paušálně na 10 tisíc korun na jedno vybudované parkovací stání, přičemž schválený program připouští financovat maximálně dvě parkovací stání na jednu bytovou jednotku související stavby rodinného domu,“ upřesnila starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Pravidla jsou stanovena tak, že zájemce může o dotaci požádat po vybudování parkovacího místa a v žádosti doloží požadované přílohy. Žádosti poté posoudí a vyhodnotí odbor rozvoje města otrokovického úřadu, který je následně předloží radě města ke schválení.

Anketa

Obstál Adam Vojtěch coby ministr zdravotnictví?

31%
64%
hlasovalo: 47558 lidí

„V dnešní době má jedna rodina i více vozidel. Bohužel stará zástavba nepočítala s tímto trendem a tak zejména u rodinných domů zůstávají auta zaparkovaná v ulicích, kde omezují průjezd. Do těžké situace se pak mohou dostat v užších uličkách i složky IZS, které se nemohou dostat na místo výjezdu a musí volit náhradní trasy, pokud je to vůbec možné. Dotací na vybudování parkovacích míst se snažíme motivovat občany, aby zvážili možnost parkování na vlastním pozemku a omezili stání vozidel v ulicích,” vysvětlila starostka Hana Večerková důvody, které vedou radnici k vyčlenění finance pro tyto účely.

Žádosti mohou žadatelé posílat na odbor rozvoje města do 30. listopadu 2022. Dotace budou poskytovány do vyčerpání vyčleněných finančních prostředků.

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Otrokovice na podporu výstavby parkovacích stání v roce 2021 a Žádost o poskytnutí dotace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…