Pardubice: Do Dělnické nastupují stavbaři

11.02.2020 13:59

Do Dělnické ulice v Černé za Bory se v polovině února nastěhují stavbaři. Za osm měsíců by měla být komunikace, důležitá pro obslužnost jihovýchodní části průmyslové zóny, nákladem zhruba 28,5 milionu korun, zrekonstruována.

Pardubice:  Do Dělnické nastupují stavbaři
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V této lokalitě působí řada firem. Některé plánují další rozšíření a dopravní napojení je tak pro ně klíčové. V současné době je komunikace až nadlimitně zatížena kamionovou dopravou a její stav je katastrofální,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát. „Zkvalitnění dopraví infrastruktury je, nejen pro firmy, které zde působí, ale i pro město, velmi důležité. Rekonstrukce je investicí města, podařilo se nám na ni ale získat dotaci z národního programu na podporu podnikatelských nemovitostí a infrastruktury ministerstva průmyslu a obchodu ve výši více než 20 milionů korun,“ dodal primátor.

Během následujících osmi měsíců bude zrekonstruována silnice v Dělnické v úseku od Průmyslové po Holandskou ulici a ulice K Silu od Průmyslové po Dělnickou ulici, včetně části stezky pro chodce a cyklisty, pět autobusových zastávek, chodníky a veřejné osvětlení. Celkem bude zrekonstruováno více než 1200 metrů komunikací, které dostanou živičný povrch, na chodníky bude položena zámková dlažba a v zálivy zastávek budou vydlážděny žulovými kostkami. Do chodníků a zastávek budou zabudovány prvky umožňující užívání osobami s omezenou schopností orientace a pohybu.

„Příprava této investiční akce města nebyla jednoduchá. V průmyslové zóně sídlí řada firem a sladit práce tak, aby co nejméně zasáhly do jejich činnosti, nebylo snadné. Jsem rád, že se nakonec vše podařilo,“ konstatoval primátor. Právě kvůli zachování obslužnosti průmyslové zóny není možno Dělnickou ulici po dobu stavby uzavřít. Práce proto budou prováděny za částečného provozu, zvlášť levý a zvlášť pravý jízdní pruh tak, aby byla zajištěna obslužnost firem v lokalitě i vjezd vozidel integrovaného záchranného systému.

V průmyslové zóně v Černé za Bory v současné době na ploše 139 hektarů působí více než 40 firem, do nichž dojíždí za prací asi pět a půl tisíce lidí. Zhruba kilometr dlouhá Dělnická ulice je nezbytná pro obslužnost většiny zde působících subjektů. Denně jí projede na 340 kamionů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…