Pardubice: Dobrovolní hasiči rozšíří své vybavení díky dotaci města

07.05.2022 19:52 | Tisková zpráva

Sbory dobrovolných hasičů působících na území statutárního města Pardubice budou moci vylepšit své stávající zázemí či doplnit vybavení potřebné pro přípravu a vzdělávání mladých hasičů. Umožní jim to dotace města, která dosahuje výše celkem 269 800 korun a rozdělena bude mezi celkem 5 sborů dobrovolných hasičů.

Pardubice: Dobrovolní hasiči rozšíří své vybavení díky dotaci města
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Finanční prostředky budou využity na pořízení technických prostředků, vybavení pro soutěže a preventivní výchovnou činnost pro děti, doplnění výstroje členů, rozšíření akceschopnosti jednotlivých sborů, další část peněz bude využita na preventivně výchovnou činnost pro občany a mládež či celoroční činnost kroužku mladých hasičů. „Především za poslední dva roky se ukázalo, jak jsou sbory dobrovolných hasičů pro město důležité. Peníze sbory použijí například na zásahové obleky, rukavice, boty, helmy, hasicí přístroje, záchranářské batohy nebo polní lehátka. Některé sbory za ně pořídí vybavení potřebné pro přípravu mladých hasičů či šíření osvěty v oblasti požární ochrany formou praktických ukázek a prezentací, to znamená například hadice, proudnice, spojky nebo repliky požárního stroje,“ informuje gesční náměstek primátora Jakub Rychtecký s tím, že finanční prostředky jsou kryty Programem podpory prevence kriminality a zvyšování bezpečnosti.

Podpořeny budou sbory dobrovolných hasičů ve Svítkově-Popkovice, Rosicích nad Labem, Opočínku, Pardubicích-město a dotace poputuje také k okresnímu sdružení hasičů Pardubice. „Už v době covidu dobrovolní hasiči pomáhali s dezinfekcí veřejných prostor, nyní se zapojili také do humanitární pomoci ukrajinským běžencům na území města. Dotace, kterou od města získají, jim umožní doplnit stávající vybavení zahrnující technické a ochranné prostředky, případně nahradit to, které je již opotřebené, a posílit tak jejich akceschopnost při nenadálých situacích,“ dodává Jiří Chmelík, předseda komise pro bezpečnost a prevenci kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…