Pardubice: Nechte předškoláky doma, prosí město

08.11.2020 18:59

Město Pardubice, které je zřizovatelem 31 mateřských škol, se dnes po jednání krizového štábu, v souvislosti se šířením onemocněním covid-19, obrátilo na rodiče dětí které navštěvují mateřské školy s prosbou, aby, pokud je to možné, nedávali děti do školek a nechali je doma.

Pardubice: Nechte předškoláky doma, prosí město
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Městu se zatím s velkým vypětím daří zajistit provoz předškolních zařízení, nicméně šířící se epidemie nutí ředitelky školek stále častěji k omezování jejich provozu.

„Ve školkách jsme s personálním zajištěním na hraně, řada maminek muselo po uzavření škol zůstat doma s vlastními dětmi, k tomu se přidávají nařízené karantény.  Situace se mění ze dne na den.  Některé školky po ukončení karantény otvíráme, další jsme nuceni zavřít, nebo omezit provoz některých tříd. Do mateřských škol dnes chodí zhruba třetina dětí, koncem října bylo šest školek omezeno karanténou, ať již musely zcela zavřít, nebo omezit svůj provoz. Kmenovým zaměstnancům se zajištěním provozu pomáhají pedagogové a další zaměstnanci základních škol, ale ani tyto kapacity nejsou nevyčerpatelné. Proto žádáme rodiče o pomoc v této, pro všechny složité, situaci,“ řekl Jakub Rychtecký náměstek pardubického primátora zodpovědný za školství.

Město se dopisem obrací na rodiče, zejména na maminky a tatínky na rodičovské dovolené, na ty, kteří čerpají ošetřovné na další děti i na rodiče, kteří mají možnost vykonávat práci z domu, aby děti v současné době do školek neposílali. „V tuto chvíli je prioritou udržet školky v provozu pro děti rodičů, kteří do práce musejí. Společně budeme alespoň částečně eliminovat i riziko dalších nákaz, dalších nařizovaných karantén a s tím související i nepříjemná testování malých dětí,“ píše v dopise náměstek Rychtecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…