Pardubice: Přednášky o Mercurym upozornily žáky na nebezpečí AIDS

25.04.2019 9:15

Po tříleté pauze do Pardubic opět zavítal bývalý tajemník a blízký přítel legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho Peter Freestone. Prostřednictvím projektu Titanic Freddie AIDS, na kterém spolupracuje s královéhradeckým hudebníkem Milanem Šatníkem, upozorňuje zejména děti na nebezpečí této neviditelné nemoci.

Pardubice: Přednášky o Mercurym upozornily žáky na nebezpečí AIDS
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

V rámci prvního ročníku série přednášek autoři projektu osobně navštěvovali jednotlivé pardubické základní školy, letos se akce uskutečnila v o něco větším formátu – v Kulturním domě Hronovická, kde se během dvou dnů a tří přednášek vystřídalo 1200 osmáků a deváťáků ze 14 ZŠ. „Prevence dětí, zejména v tomto věku, je důležitá. Určitě na ně více zapůsobí, pokud jim je hrozba AIDS zprostředkována skrz zkušenost známé osobnosti, jakou Freddie Mercury byl, navíc v době, kdy je absolutním hitem snímek Bohemian Rapshody. Projekt jsme spustili v našich školách již před třemi lety, po uvedení filmu je o něj ještě větší zájem. Jsem rád, že si oba pánové, Peter Freestone a Milan Šatník, kteří se na filmu navíc osobně podíleli, našli na děti z našich škol čas a seznámili je s nebezpečím této nemoci,“ podotýká náměstek primátora pro školství a zdravotnictví Jakub Rychtecký s tím, že Peter Freestone je jedním ze spoluscenaristů filmu Bohemian Rapshody, Milan Šatník si v něm pro změnu zahrál jednu z epizodních rolí.

Na název projektu přišli oba autoři vcelku jednoduše. Jak obrovskou loď Titanic, tak i velkou hvězdu Freddieho Mercuryho zničila zdánlivě neviditelná věc – v prvním případě vyčnívající kousek ledovce, ve druhém zákeřná nemoc. Program určený žákům i široké veřejnosti navíc podpořil také kytarista kapely Queen Brian May, který se objevil v promítaném videu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…